|  Viață   |  Responsabilitate

Responsabilitate

Printr-o coincidență stranie, în ziua în care Steve Jobs și-a anunțat retragerea, eu am semnat primul meu contract de management. În ultima perioadă am avut tot felul de porniri în diverse direcții, unele antagonice. O parte din prieteni mi le cunosc pentru că le-am discutat la o bere, la o plimbare sau la o cafea.

Fotografie luată de aici.

Timp de un an voi avea ocazia să îmi pun în aplicare ideile și să demonstrez că viziunea pe care o am și de care sunt foarte sigur duce către Mecca. Port însă responsabilitatea celor care s-au gândit, au analizat și au acceptat să îmi încredințeze această oportunitate. Port și responsabilitatea celor care vor munci, uneori peste program, pentru a pune în practică ideile mele. Mai port și responsabilitatea celor care mă au ca parte din viața lor și care au nevoie de mine în anumite momente. Va trebui să pot să fiu acolo unde e nevoie. Istoricul nu mă avantajează. Am la activ un proiect eșuat. Din fericire nu fac parte din categoria celor cărora eșecul le aduce frică, ce ulterior de generalizează și îi face să nu mai aibă curaj să pornească din nou la drum. Pentru mine eșecul este o sursă importantă de informații și de experiență. Mă ridic buimac, mă scutur și continui să merg. Dacă tot l-am menționat pe Steve Jobs, astăzi am văzut pe Facebook un citat pe care îl reproduc aproximativ: „Sunt convins că jumătate din ceea ce îi separă pe antreprenorii de succes de cei care eșuează este pură perseverență .” Perseverență am. DT știe!

Mă simt ca Jerry Mcguire după ce și-a redactat „mission statementul”. Doar că eu trebuie să îl predau board-ului până la sfârșitul lunii septembrie. Nu am scris un rând, dar îl știu și îl simt.

Știu că nu e un articol care să poarte prea mult sens. De data asta, am scris pentru mine și oarecum pentru cei din board, întrucât vreo doi din ei mai aruncă câte un ochi pe blog. Îmi vine în minte un post mai vechi care îmi place și de care într-o oarecare măsură sunt mândru (Ce îți dorești în viață? Un coș sau o livadă?). Dacă reușesc, la finalul anului vom avea un început de livadă. Dacă eșuez, vom merge cu coșul la împrumut. Merg pe 1 solist.

Adaugă un Comentariu: