|  Viață   |  Operațiunea: Johnny

Operațiunea: Johnny

Stăteam într-o seară pe messenger și îmi vedeam liniștit de socializare. De parcă nu aveam destule ferestre deschise, uite că îmi mai apare una: Gramanschi. Îmi zic în minte: „Clar am scris ceva și a sosit momentul să comenteze. Iar îmi va spune că scriu și mă comport ca o muiere, că un bărbat adevărat ar da cu DT de perete și nu ar sta să scrie pe bloguri.”. Trag aer în piept și mă pregătesc.
 – Mihalca, hai la pește în Deltă!

Deja nu mai îmi plăcea. Mă pregătisem pentru altceva și când colo el îmi vorbește de pește. Pfff…. De pește îmi ardea mie acum când se încinseseră ferestrele? Mă pregătesc să îl refuz politicos. Mă gândesc la vreme că e cam nașpa, că nu prea am bani, că DT se mărită până mă întorc, că pisica de la bloc stă se fete….etc. Gramanschi continuă:
 – Am vorbit cu toți prietenii mei și nici unul nu vrea să vină futu-i în gură de labagii. Niște momâi cu toți! Zi măh,vii?

Cu finețea lui ca din topor Gramanschi a dat-o bine. Poți să îmi spui verzi și uscate, dar când un prieten are nevoie de mine sau când apelezi la statutul de prieten nu rezist. Am ridicat sprânceana în still DTescian, dar cu o amplitudine mai mică și am spus:
– Vin măh!  Când și unde trebuie să mă prezint!

Uite așa am ajuns în deltă anul acesta împreună cu unul din cei mai buni prieteni. O experiență sălbatică în doi, printre sălcii și stuf în căutare de crap, știucă, somn, avat și eventual vreo sirenă rătăcită și buimacă.

De data asta nu voi scrie prea mult. Detaliile sunt filmate și le poți viziona în filmulețele de mai jos. Sper să te distrezi și tu urmărindu-le cum ne-am distrat și noi când le-am filmat. Vreau doar să spun că doi prieteni printre ape, izolați pe o barcă au mai multe de spus decât 10 femei la coafor. Încă nu îmi e clar dacă sălbăticia sau aburii de alcool te fac să vorbești, să împărtășești, dar în egală măsură și să asculți. Am aflat multe în zilele alea și tot atât de multe am uitat când am plecat spre casă. Am rămas în suflet cu o experiență frumoasă și cu convingerea că prietenia noastră e mai puternică. Am avut un test și l-am trecut.

 După o zi de așteptare soarta a început să ne fie favorabilă. Lupta a fost grea, dar Johnny a fost capturat. Așa a început povestea unui pește care avea să devină celebru.

Fără internet și televiziune am decis să ne facem propriile filme. Aș spune că nu ne-a ieșit din prima, dar aș greși. Mai degrabă ne-a ieșit de două ori.

Johnny și buda ecologică – Dubla 1

Johnny și buda ecologică – Dubla 2

DT mereu un subiect, chiar și în mijlocul sălbăticiei.

Patru luni mai târziu aveam să fi uitat de chinurile prin care trecuse Johnny și ne-am gândit să ni-l facem saramură. L-am cinstit și l-am onorat așa cum se cuvine. A avut noroc că a picat pe mână unor tipi evlavioși.

Asta a fost operațiunea Johnny desfășurată în Deltă Dunării în primăvară lui 2011. Poate nu v-am convins cu articolul, dar recomand mereu călătoriile în deltă. Argumentez cu câteva fotografii. Restul le voi pune pe pagina de pe FB.

PS: restul pozelor pe pagina de Facebook, iar restul filmelor pe canalul de pe YouTube.

Comentarii:

 • 19 august 2011
  george jaworski

  sa-i fie mujdeiul ushor lui johnny… :))) la inceput am crezut ca-i vorba de johnny, fiul batranului jack, stii tu, johnny ala de tot merge nu se opreste niciodata, ala de face noaptea la pescuit mai placuta si firele sa para ca se misca desi sunt tzepene de frig…
  cat despre delta, am 2 saptamani de cand am venit de la sf. gheorghe… am stat 10 zile dar as pleca maine iar…

  Răspunde
 • 19 august 2011

  Salut George,

  Ma bucur sa te aud si sa te vad aici. 🙂 Cred ca am avut si johnny din ala. Frumos in delta, nu?

  Fir intins pt data viitoare.

  Răspunde
 • 19 august 2011
  Anonim

  ce dragute sunt pozele 🙂 Alexandra

  Răspunde
 • 19 august 2011
  DidiTheWise

  frumoase poze.. dar filmuletele sunt f tari!!mai ales cand spune Gramanski in al doi-lea film: Fushihuma :)))plus ca nu ti-am mai vazut pana acum fatza asta de… "pescar". Sa nu-ti treaca prin cap sa-l refuzi vreodata pe Gramanski cand mai vine cu astfel de propuneri 😉
  p.s: pot sa atest, negru pe alb: esti un prieten de nadejde! 🙂

  Răspunde
 • 19 august 2011

  Didi,

  In realitate nu sunt un pescar inrait. Ma realaxeaza insa iesitul in natura. Btw, in Septembrie vrea din nou sa mergem….. Tocmai i-am propus sa mai adaugam niste personaje in filme…. =))

  PS: 10x pentru faza cu prietenia. 😉

  Răspunde
 • 19 august 2011

  Alexandra,

  Poze, poze. Dar filmuletele ti-au placut?

  Răspunde
 • 19 august 2011
  Anonim

  ma bag si eu ca Johny in juvelnic…..barbate, acuma m-am uitat la toate filmele…si sincer imi este ffffffffffffff dor de partea a doua a expeditiei…trebuie, e musai luna viitoare sa o comitem…tu baga mare la experiente noi, da cu ele de pereti ca sa ai ce spovedi in balta…pana atunci nu mai vreau sa stiu nik de viata ta privata, sa iei un sac de vorbe la tine greu cat sa incline barca…
  al tau Gramanschi fara K…dar pt prieteni merge si cu K:)))

  Răspunde
 • 20 august 2011

  Salut Gramanschi,

  Povesti ar mai fi… Barca sa o reparam. Trag tare la experiente. Sper sa adun ceva povesti din Bangkok. Vrei ceva la pachet? 😀

  Răspunde
 • 25 august 2011
  Anonim

  Filmuletele nu le-am putut vedea de la munca 😀 company policy :)))) , in schimb m-au amuzat teribil acasa…si nu doar pe mine :)…ci si cativa prieteni de-ai mei. O zi faina, Alexandra

  Răspunde
 • 25 august 2011

  Buna Alexandra,

  Multumesc ca ma urmaresti si multumesc pt fiecare comentariu pe care il postezi. Ma bucur sa aud ca v-au distrat filmuletele. Sper sa revin cu cateva filmuletze si in perioada urmatoare. Cu scrisul stau cam prost in perioada asta. Nu imi iese nimic…. doar idei pe care nu sunt insa capabil sa le materializez.

  O zi buna sa ai si tu!
  Marius :p

  Răspunde
 • 29 august 2011
  Anonim

  Marius … sunt sigura ca vei materializa si cateva din idei ….vointa sa ai . O zi faina Alexandra

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: