|  Viață   |  Nu mă însor!

Nu mă însor!

Umblă vorba prin târg că mă însor. În ultimele zile am tot fost întrebat: Când e nunta? Când te însori? Te însori?  Nu că aș avea ceva împotriva acestei idei. Mi se pare la fel de apetisantă, precum i se pare funia unui sinucigaș. Chiar mama mă întreabă uneori: „Marius tu când ai de gând să te însori?” (n.r. a doua oară). Primește, invariabil, același răspuns: „Găsește-mi tu una care să-mi pupe mâna și să-mi spună dumneata, că acum o iau!„. Răspunsul mamei este strecurat într-un articol mai vechi.
Se pare că la originea zvonurilor stau chiar eu. Netrebnicul de mine, de dragul copiilor care ar fi putut primi un pachet de la bunici, a dat de înțeles prietenilor că plec acasă în weekend. Cum tocmai fusesem de Paști, aceștia s-au prins că e ceva dubios la mijloc. În zadar am încercat să o scald eu cum că pe moldoveni îi apucă dorul de casă, de meleagurile natale, de o ciorbă bună și un pahar de vin roșu. Iar când vine dorul, nu ai alt leac decât să te pui la drum și să mergi acasă. Am fost cât se poate de convingător, dar șacalii au simțit mirosul de femeie care avea să persiste chiar până astăzi la muncă. 

Da, este adevărat. DT a călcat la mine în bătătură pentru o întâlnire de weekend cu Moldoveanca Șefă. De unde mă așteptăm să fie un fel de Alien vs. Predator, iar eu să privesc în hohote de râs înfruntarea, i-a uite cum creaturile s-au plăcut de cum s-au văzut, deși s-au întâlnit târziu în noapte, și mai rău s-au aliat împotrivă regnului uman, reprezentat cu cinste de mine. Cu alte cuvinte mi-am dat-o singur la temelie! De unde eram o vedetă a familiei: băiatul înalt, frumușel, cu școală, cu afacere, etc., am ajuns, în doar două zile, să fiu identificat ca băiatul care o însoțește de DT – femeia frumoasă, înaltă, cu un zâmbet fermecător, cu foarte mult bun simț, veselă, etc. Iar asta nu e tot. La plecare, să îmi cadă peste picior geanta garnisită cu sticle de vin roșu când o aud pe Moldoveanca Șefă cum îi spune lui DT că i-ar plăcea să rămână în familie! Păi și eu, ipotetic vorbind (ipoteza fiind: dacă nu am fi doar buni prieteni), de la cine o cer? De la mama? A mea? Cam bizar, nu? Sau poate trebuie să mă aventurez pe teritoriul Zânei și să mă ceară Sensei? Se întoarce lume cu fundu’n sus, vă spun eu!
Și uite așa am adăugat, pe lista de altfel lungă a fanilor DT și pe mama și pe tata. Mă gândesc să le propun să ne deschidem fan club la Piatra-Neamț și să își rotunjească veniturile, tot prin evaziune fiscala, din vânzarea de tricouri, pixuri și insigne cu imaginea și/sau numele DT. Singura parte bună este ca DT a îndrăgit Moldova și chiar și pe unii moldoveni. Relansez eu turismul în țara lui Ștefan, dar cu ce preț?
În final, reiterez faptul că nu mă însor. Nu faceți economii pe seama mea. Cumpărați fără grijă dulciuri și jucării pentru copii (ambele cu moderație, da?). Timpul meu nu a sosit încă. Iar când va sosi nu veți avea nevoie decât de voie bună.

Comentarii:

 • 24 aprilie 2012

  nu te-nsori acum dar si cand te loveste:))… frumos blogul, bravo:*

  Răspunde
 • 24 aprilie 2012

  Cand m-o lovi…. asta e! Pana atunci mai e cale lunga… 😉

  Multumesc. 🙂

  Răspunde
 • 24 aprilie 2012

  n-ai cum sa sti cat de lunga sau cat de scurta e calea;)… nu ai pentru ce:)

  Răspunde
 • 24 aprilie 2012

  Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  Răspunde
 • 24 aprilie 2012

  eu ajung sa-ti citesc rarut "scrierile" (desi imi place mult cum legi cuvinte simple in forme interesante), dar tot nu reusesc sa ma prind care-i faza cu DT 🙂 ……insa eu cred(parerea mea neavizata), ca ….o iubesti 🙂 …..iar cu insuratoarea….nu se stie niciodata 😉

  Răspunde
 • 24 aprilie 2012
  Ugly Kid Joe

  Prea dezminti cu foc treaba asta cu insuratul. Ma faci sa fiu suspicios.

  Si plus de asta, mi se pare doar mie sau funia e cel mai bun prieten al sinucigasului? 😛

  Răspunde
 • 24 aprilie 2012

  Rarut e acceptabil. E chiar bine, daca stau sa chibzuiesc.

  Iti inteleg nelamurirea si iti confirm ca nici DT nu stie cine e DT. Cum mi-a spus un cititor pe care il admir tare mult, DT e un personaj.

  Răspunde
 • 24 aprilie 2012

  Eu zic sa nu iti tii respiratia in asteptarea vestii… :))

  Cat despre simbioza funiei cu sinicigasul nu stiu sa spun prea multe. Asa mi-a iesit …. rima.

  Răspunde
 • 24 aprilie 2012

  Marius … tu ai talent la scris. N-am nicio tangenta cu subiectele abordate de tine si in mod normal nu citesc bloguri de tip personal. Totusi, am realizat de curand ca pe al tau il citesc… Cumva, totul pare o super-poveste! Cunostintele mele in domeniu sunt limitate, dar aduce a Creanga 🙂

  //nu uita de doodle-ul pentru intalnirea s4s 😉

  Răspunde
 • 25 aprilie 2012

  Iar ai dat lovitura! O miniatura excelent scrisa. "Iti inteleg nelamurirea si iti confirm ca nici DT nu stie cine e DT." ar putea fi un epilog fabulos pentru aceasta povestire.

  Răspunde
 • 25 aprilie 2012

  Salut Andrei,

  Multumesc.
  Am talent? 🙂 Pacat ca nu am talent la afaceri… =))
  Practic sunt tare, daca am reusit sa iti atrag atentia cu unele din articolele mele. :p

  Ti-am raspuns la doodle. 😉

  Răspunde
 • 25 aprilie 2012

  Si eu care ma credeam subtil si eram convins ca nu ai sa te prinzi ca de tine vorbesc. :p

  Apropo, i-am povestit lui DT de tine si cu ce te ocupi si vrea o sesiune (sau dupa caz mai multe). :))

  PS: eu nu m-am prins ca propozitia aia e "o miniatura excelent scrisa".

  Răspunde
 • 25 aprilie 2012

  Ar fi o experienta sa stau de vorba cu un personaj de poveste moldoveneasca.

  Trebuia sa zic mai bine "minunat desenata". Stii cartile alea, cum nu prea mai sunt, care incepeau cu un A inflorat in care era cuprinsa toata povestea (cel putin in ochii mei de copil)?

  Cam asa citesc si povestile tale (mai ales unele ca Te iubesc, DT e femeie, Codul bunelor maniere, Infruntarea titanilor)

  Răspunde
 • 25 aprilie 2012
  adina-popa

  Iar ai scris ceva frumos,ca de fiecare data…Felicitari!
  Si ..insoara-te baiete!!! (ca nu e asa sumbra viata de om insurat) Plus ca ai putea sa beneficiezi de imaginea frumoasei D.T. la fiecare clipire de dimineata…sa fie Soarele tau…

  p.s.ce ma enerveaza faptul ca trebuie sa scriu cele doua cuvinte!!!si de data asta nu le-am nimerit din prima.oi fi maimuta si nu om?

  Răspunde
 • 26 aprilie 2012

  Yupee!!! Tot timpul mi-am dorit sa aflu care sunt articolele care fac diferenta. Multumesc.

  Răspunde
 • 26 aprilie 2012

  Neahhh! DT inca nu si-a depus CV-ul pentru postul de sotie. Mai am liber si un post de iubita, dar nici asta nu o atrage. Probabil e remuneratia mica, mica…. =))

  Răspunde
 • 15 mai 2012

  Ai talent si acolo, si acolo 😉
  Blogul il urmaresc cu interes. Despre afacere poate aflu lucruri noi cand ne vedem data viitoare 🙂

  Răspunde
 • 16 mai 2012

  Salut Andrei!

  Nu stiu ce inseamna acolo si acolo! Nu prea le simt.
  Cat despre data viitoare, promit sa nu mai lipsesc.

  Răspunde
 • 21 mai 2012

  Scris si afaceri, merg mana in mana 😛
  Am notat. Pana atunci, succes!

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: