|  Viață   |  School for Startups – 2

School for Startups – 2

Saptamana asta am fost la a doua sesiune de la School for Startups. De data asta, Doug Richard si Marius Ghenea au fost insotiti de Alexandra Samuel  (@awsamuel) – blogger si specialist in social media (as fi tradus sintagma daca as fi stiu cum).

Prima parte a zilei a fost sustinuta de Alexandra care a vorbit despre utilizarea si interactiunea in cadrul retelelor de socializare. In partea doua a zilei Doug a continuat sa vorbeasca despre vanzari. In final Marius si Doug au raspuns intrebarilor antreprenorilor, intrebari legate de dificultatile pe care acestia le intampina.

Am conturi pe Facebook.com, Twitter.com, LinkedIn.com, Google.com, Netlog.com, plus probabil inca vreo cateva. Suplimentar folosesc unelte care sa imi faciliteze publicarile (aplicatii gen TweetDeck) si mai am si conturile legate intre ele acolo unde ma intereseaza. Alexandra insa, a reusit sa ma surprinda cu uneltele pe care le foloseste. Pe langa faptul ca sunt foarte multe, unele dintre ele sunt foarte tari. Cel mai mult mi-a placut o aplicatie care iti filtra tweet-urile dupa un fel de ranking (nota), reusind astfel sa elimini tweeturile anonime sau spamurile si sa pastrezi continutul relevant.

Fac marketing in social media atat pentru produs, firma cat si pentru mine. Credeam ca acopar destul de bine subiectul. Ce mi-a prezentat Alexandra insa a fost mult mai mult. Asa ca trebuie sa ma pun pe studiat si sa continui aprofundarea. Dintre lucrurile noi, care mi-au placut si pe care vreau sa le pun in practica, se numara monitorizarea (monitoring). Eu utilizez Google Alerts, dar metoda prezentata de Alexandra prin Google Reader imi pare mult mai tare si mai flexibila. Ca sa nu credeti ca sunt rau si doar ma dau mare sau va momesc va dau lista siteurilor pe care mi le-am notat pentru studiu: http://www.copyblogger.com/, listorious.com, gist.com, hootsuite.com, topsy.com si socialsignal.com. V-as spune si ce face fiecare, dar unele din ele nu imi sunt nici mie foarte clare sau nu mai tin minte. Le voi studia in perioada urmatoare.

Alexadra ne-a aratat cum face ea monitoring pe numele ei si al brandurilor pe care le promoveaza. Sunt convins ca peste ceva timp va da peste acest topic. Intrucat ea este din Canada am sa scriu un pasaj in engleza. Sunt interesat sa vad cat timp ii ia sa descopere acest articol prin metodele ei de monitorizare.

Hello Alexandra Samuel  (@awsamuel). You social media presentation was great. I was really overwhelmed by most of the tools you are using. I know this was one of your objective so just wanted to let you know that it was achieved on me. If you find this post then your monitoring tools are really working. Please leave me a comment so I know how long it took you to get to this blog post.

In final va pot spune ca: School for Startups (@s4s_romania) rules! Urmatoarea sesiune este in Octombrie din cate imi amintesc. Imi pare departe. Noroc ca avem web session-urile lunare. 🙂 Keep up the good work, guys!

Adaugă un Comentariu: