|  Viață   |  Up in the Canadian sky

Up in the Canadian sky

Unul din multele lucruri care îmi plac la Canada este că dacă îți faci bine treaba ai mașina ta, avionul tău, berea ta și femeia ta. Stop! Hai s-o luăm de la început! Am deja o săptămână de când sunt în Winkler, Manitoba, iau lucrurile merg mult mai bine decât aș fi estimat. Clientul țopăie de bucurie și se laudă la toată lumea cu noul lui software, zilnic descoperă câte o facilitate care îl va ajuta să își calculeze proiectele mai ușor, iar eu sunt unul dintre puținii străini ai orașului la care lumea privește cu curiozitatea când intră în câte un local. Winkler are o populație de doar 10.500 de locuitori, majoritatea de origine germană, așa că este ușor să te faci remarcat. Piatra-Neamț are 80.000 de locuitori.

Am creierii praf de la o săptămână încărcată, dar se pare că totul a fost cu folos, căci vineri Ze German îmi spune:

– Marius, în weekend ai propria ta mașină, portbagajul este încărcat tu diverse tipuri de bere, germană, canadiană și mexicană și ai propriul tău avion. În plus vom da o petrece să îți găsim și o femeie, astfel încât să vrei să rămâi cu noi.

Propunerea cu femeia am mai primit-o și în Cipru, Australia și Turcia. E ceva la fața mea care trădează faptul că nu pot fi cumpărat cu bani (poate pentru că ei știu că sunt partener în companie), dar aș putea fi cu cumpărat o femeie. Cred că ar trebui să reflectez la acest aspect! Ciudat este că, în realitate, o femeie m-ar putea cumpăra pe viață cu un zâmbet, dar un partener de afaceri nu m-ar putea niciodată cumpăra cu o femeie. Eu le-am spus că sunt cam pretențios (omițându-l pe în mod conștient pe foarte) și că se înhamă la o misiune dificilă. Mai mult le-am spus că noi în România, ‘om fi noi săraci, dar avem femei foarte frumoase, că există o frumusețe care mi-a reținut atenția „back home” și că am deficiențe majore de concentrare, în a lucra pe mai multe fronturi. Dar, dacă ar fi să îmi mut centrul atenției, aș face-o doar pentru fata primarului din Winkler. Stai așa! A zis un avion? WTF? Mi-am petrecut ultimii ani alături de o stewardesă, de ce nu aș trece la nivelul următor? 
– Ai spus un avion? 
– Da. Dacă vrei putem merge să-l vezi, iar mâine, dacă nu bate vântul ai putea să-l și încerci.
Și uite-așa, m-am trezit de dimineață, mi-am pus inelul și brățările speciale pe care le folosesc indiferent de vestimentație atunci când urmează să zbor și m-am prezentat la aeroport. Am avut parte de decolări multiple, mers la firul ierbii, curbe din flapsuri, curbe din pedale, curbe cu flapsuri și pedale, urcări accelerate și coborâri pe măsură. Și pentru că lucrurile nu păreau să fie destul de periculoase la un moment dat am primit manșa cu misiunea de a ține avionul pe linia de plutire. Nu pot decât să mărturisesc că am eșuat lamentabil, iar avionul a luat-o la deal, de-am crezut că ajungem subiect de știri. Ca fapt divers, avionul este un Cessna 172, este fabricat în Canada (deși Cessna este o firmă americană) în anul 1977 (cu doi ani înainte să mă nasc eu) și a costat 50.000 $ canadieni, second hand. Nou costă în jur de 300.000 $ canadieni. Asigurarea costă 600 $/an și este valabilă doar pentru daunele care se produc când avionul se află la sol. Pentru prăbușiri, despăgubirea este 0 $. Cessna 172 este cel mai de succes avion din istoria aviației mondiale. Primul avion a fost fabricat în anul 1965, iar în anul 2015 a fost fabricat avionul cu numărul 43.000.
PS: diseară sunt invitat la o petrecere.  De văzut dacă vine și fata primarului.

Later edit: fata cea mare a primarului locuiește în Winkler, are 3 copii și merge la aceeași biserică cu Ze German. Fata cea mică, ultima speranță, locuiește în USA și are 2 copii. Damm! Am ajuns în Winkler câțiva ani prea târziu!

De la stânga la dreapta: The Real Pilot, Ze German, The brilliant mind behind Ra Workshop 

În spate: Ze German Shulz – the brain on the customer’s side

Casa lui Schulz

Winkler în totalitate

Casa lui Ze German
Următoarea cursă (poate)

Adaugă un Comentariu: