|  Viață   |  South Australia – Adelaide (II)

South Australia – Adelaide (II)

Adelaide este un fel de Piatra-Neamț al Australiei. Este primul oraș infintat de oameni liberi și este orașul cu cea mai scăzută infracționalitate din Australia (aproape 0), în contextul în care Australia, în general, are un grad de infracționalitate redusă. 
Adelade este, din ce mi s-a spus, orașul perfect în care vrei să locuiești atunci când ai o familie ce include și câțiva copii. Viața se desfășoară la relanti, iar timpul are răbdare cu oamenii. Adelaide este capitala statului South Australia și are o populație de aproximativ 1.3 milioane de locuitori, fiind al cincilea oraș ca dimensiune din Australia.


Ca mai toate orașele Australiene, Adelaide este un oraș impecabil din punctul de vedere al curățeniei. Totul este perfect aranjat. Când intri într-un parc simți nevoia să te descalți. 🙂 Asta a fost o observație pentru generația cu cheia la gât.

Mâna de lucru este scumpă și nu se găsește ușor. Dacă ai o meserie și vrei să muncești, nu ai cum să nu te descurci. Din câte îmi amintesc, un muncitor cu calificarea de tâmplar, câștigă net 7.5 A$ / oră (A$ = Australian Dollar. 1 AUD = 0,8 USD). Asta înseamnă 1.200 $ / lună. Un inginer are între jur de 50 A$ / oră, respectiv 8.000 A$ – 10.000 A$ / lună. Scriu din memorie. Îmi sun prietenii din Adelaide  și dacă este cazul revin și corectez.
La capitolul mâncare, bucătăria Australiană nu m-a dat pe spate. Cele mai apetisante feluri de mâncare le-am savurat la italieni (gen: Enso’s Ristorante, Pizzeria e Bar). O masă în doi, incluzând un fel principal (gen paste cu fructe de mare), un antreu și o sticlă de vin Australian, ajunge ușor la 110 A$.

Mai multe detalii despre Adelaide găsești pe Wiki.

Dacă vrei să ai o idee despre cum este în Adelaide, vizitează Piatra-Neamt! Unde mai pui că este și mult mai ieftin! :-p

Adaugă un Comentariu: