|  Relații   |  5 pași ca să te ceară de soție

5 pași ca să te ceară de soție

Unii oameni mă plac. Unii oameni mă plac într-atât, încât să se angajeze într-o luptă de anduranță, în a-mi căuta pereche. Ce le-ndeamnă, nu știu. Doamna F. spune că tot blogul meu urlă: „Vreau o relație!„, lucru cu care eu, firește că nu sunt de acord. M-am gândit totuși serios și singura explicație pe care am găsit-o este următoarea: când scrii despre DT sau Doamna F., despre farmaciste sau despre studente, despre femei desăvârșite sau despre copile, lași impresia că viața-ți este un puseu romantic fără sfârșit. Mi-ar sta mai bine  (cred ele) să mă așez la casa mea (să fie și mama fericită) și să îmi schimb tonul și direcția articolelor, astfel încât să trăiască toată lumea bine (nu doar eu).
Așadar, dragă domnișoară, mă pun pe treabă și scriu, după cum mă duce capu’, 5 pași de urmat, la capătul cărora iubitul tău să te ceară de soție și să trăim cu toții într-o lume a oamenilor fericiți! (nota bene: acum mai depinde și cine câștigă alegerile! :p).

1. Funia și casa spânzuratului

Nu știu unde mi-ar plăcea să trăiesc (poate vezi articolul acesta), dar știu sigur că nu mi-ar plăcea să trăiesc într-o casă în care ea plânge închisă-n baie, că își dorește rochia albă, cu trenă lungă și că toate prietenele ei s-au măritat, ca chiar au deja și copii, numai ea, sărăcuța, o arde pe uscat. 
Un prim pas ar fi, să nu faci o obsesie din nuntă. Majoritatea femeilor (în statisticile mele empirice) își doresc în realitate nunta, petrecerea în rochie albă, decât căsătoria – ca formă de jurământ a unuia față de celălalt. Știu că nu e bine să te uiți la nevasta altuia, dar eu la fiecare căsătoria la care am participat, ca invitat sau ca protagonist, am observat mireasa mult mai interesată de cum îi stă rochia și voalul, decât de solemnitatea și importanța celor declarate în cadrul evenimentului.
2. Ceasul biologic
Da, există un ceas biologic, dar bateria ține mult mai mult decât s-ar crede. Ceasul asta este pus să sune în funcție de cultura locală, educație și țeluri personale. În India ceasul biologic sună pe la 22 ani. Cam asta este vârsta de la care femeile încep să resimtă tic-tac-ul secundarului. În România, dat fiind că suntem nițel mai educați, vârsta a crescut până pe la 28-30 de ani.
Ce este mai puțin știut, este faptul că după 35 de ani, statistic, bărbații sunt cei care înregistrează mai multe probleme de fertilitate. Calitatea spermei scade odată cu vârsta. Chiar și în cazul în care viitoarea posibilă mamă este (mai) tânără, șansele de a nu avea copii sau de a înregistra avort spontan sau alte probleme legate de evoluția fătului, sunt crescute. Deci, dacă cineva ar trebui să se îngrijoreze, aceștia ar fi bărbații (adică eu).
Concluzia e că nu vrem, noi bărbații, să auzim de ceasul biologic, mai des decât de Ponta! Iar ceasul ticăie în ambele buzunare!
4. Fără capcane
Hai să ne căsătorim, pentru că așa putem lua credit mai ușor! Hai să ne căsătorim pentru că toată lumea ne spune că ne potrivim! Hai să ne căsătorim că așa facem rost de bani să ne luăm mașină și să plecăm în vacanță! Toate acestea sunt niște capcane! E LMC! (aka La Mintea Cocoșului). Iar dacă el pune botu’ la așa ceva, e un bou și un candidat la consolidarea statisticilor privind rata divorțului.
Ar fi de preferat să eviți și capcana: „– Iubitule, sunt un pic însărcinată! Ce ne facem?„. Personal, genul acesta de eveniment îmi denotă o femeie fără simți de responsabilitate, și deci sunt cu atât mai puțin dornic să îmi petrec toată viața alături de ea.
3. Catch and Release
Punctul 3 este doar pentru femeile inteligente. Celelalte practică fie doar Catch, fie doar Release. Catch and Release nu este doar o metodă de pescuit sportiv, ci și o metodă da a-ți ține bărbatul în bătătură, din propria-i voință. Fiecare femeie este liberă să implementeze sistemul cum simte și cum dorește. Pentru o mai bună înțelegere, am să dau totuși un exemplu.
În esența lor, bărbații sunt niște grobieni, iar autorul articolului nu face excepție. Te poți implica, de exemplu, în alegerea hainelor lui, în creare unui stil care să îi prindă bine, în formarea unor maniere sau a altor caracteristici, care cu siguranță îl vor face mai atractiv în ochii tăi, dar și al altora. Apoi, deși fiecare fărâmă din tine îți va spune să te prinzi de el și să nu-i mai dai drumul, vei face exact opusul. Îi vei reda libertatea și îl vei lăsa să își exploreze pasiunile și plăcerile (după ce te-ai asigurat că nu sunt plăceri „criminale”; iar dacă sunt, muncești degeaba).
Odată ajuns în lume, de fiecare dată când cineva va admiră sau îl va felicita pentru ceva la care tu ai contribuit (gen: o altă femeie îi spune: „Îmi place cum ești îmbrăcat astăzi! Îți vin foarte bine!„), involuntar și instinctiv el se va gândi la tine, pentru că în mintea lui știe că nu el a ales piesa, că nu el a determinat acest eveniment. Viața lui este determinată de tine într-o măsură mai mare decât ar fi crezut.
5. Nu spui Da! Nu dai afirmativ din cap!
De la o vreme, când lucrurile merg bine, începi să te cam prinzi pe unde ești în raport cu ea. Când merg prost, nu prea ne prindem și le lăsăm să pice, până ajung să meargă extrem de prost. Dar chiar și când ești pe val, doza de mister are farmecul ei. Mai mult decât atât, dacă ceva este sigur (are probabilitatea matematică 1), acel ceva nu are un timp. Va fi sigur și mâine și poimâine și răspoimâine, până într-o zi când este sigur că nu va mai fi.
Dacă deschide el subiectul căsătoriei, la un pahar de vin roșu, răspunsul tău e musai să fie în zona: „-Nu știu! Nu mi-am pus problema. Dacă, vreodată, voi fi pusă în față situației, voi chibzui serios.„. Continuarea sigur va fi: „-Cum nu te-ai gândit? Nu ți-ar plăcea să ne petrecem toată viața împreună?„. Iar tu (femeia), zâmbind laconic: „– Îmi este bine cu tine acum! Ce va fi mâine sau peste 1 lună, nu avem de unde să știm. Poate ne plictisim unul de celălalt și o luăm pe drumuri separate.„. Această este o operațiune tipic feminină de introducere a mortului în casa sufletului bărbatului și de a-l pune pe gânduri. Nimeni nu vrea să piardă ceva bun. Nici tu! Nici el! 
 Dacă pașii de mai sus nu funcționează, rămâne valabilă oricând metoda brută: Îl calci pe cap și spui: „– Dacă până la anu’n toamnă nu sunt măritată, îți iei catrafusele și te muți la ma-ta!„, Ai putea fi surprinsă de rezultat! 🙂
Acum, de ce ar scrie un tip singur un articol despre cum să fii cerută de soție? E ca și cum și-ar da foc la valiză. De reținut însă, că aceste aspecte nu funcționează în cazul meu. Mi-am creat anticorpi!

Comentarii:

 • 11 noiembrie 2014
  Anonim

  Bună, nu am comentat până acum pe blocul tău..din punctul meu de vedere, este o pierdere de energie să stai sa pui la cale tot felul de "capcane" apropo de punctul 3..Cel mai simplu este să spui adevărul si nu pricep de ce oamenii mint,de ce vor să pară ceva ce nu sunt! De ce să nu răspunzi in felul următor : Da , m am gândit la această variantă dar cred că trebuie chibzuită îndelung ,tocmai pentru a nu îngrosa rândurile "din nou"! Apoi sa se ia o hotărîre de comun acord. Până la urmă sa fim sinceri cu noi e foarte important.Nu există relatie perfectă100% .Dacă reusesti să obții 80% ,esti printre cei fericiti ,iar oamenii cu care mergem alături parerea mea este ca i alegem pentru "defectele lor" nu pentru calitati.

  Răspunde
 • 11 noiembrie 2014
  Anonim

  Si punctul 5.. Le am băgat pe amândouă în aceeași oală!

  Răspunde
 • 11 noiembrie 2014

  Buna,

  Nu stiu de ce mint ceilalti oameni, dar iti pot spune de ce o fac eu: din dorinta de validare (din partea celorlati), pentru ca am o proiectii (asupra mea si asupra persoanei de langa mine) neconforme cu realitatea, pentru ca imi este mai usor sa (ma) ascund sub pres.

  Răspunde
 • 11 noiembrie 2014

  Nu am inteles. M-am incurcat eu sau tu?

  Răspunde
 • 12 noiembrie 2014
  Anonim

  Eu..

  Răspunde
 • 12 noiembrie 2014
  Anonim

  Pot sa ti spun de ce nu mint eu! Pentru că până la urmă tot iti arăti adevarata fata,nu poti minti la infinit ,iar realitatea te loveste si doare rău..te plăcea pentru cum erai la început! oare cum eram? Nu mai stii, ca joci mereu alt rol în functie de persoană..Sau poate dragostea ne schimbă,vremea să fim asa cum credem că i ar place ei /lui! Nu stiu..Am iubit de două ori si realitatea e dură ,te pune în genunchi ,te lasă să zaci în propria nefericire..dar te ridici cu speranta ca va veni ziua în care vei cunoaste pe cineva care va începe să si expună defectele,care va zice asa sunt! Mă vrei ? Da sau Nu! Cam nerealist ai spune tu! Să mi citez mama"persoană mai încăpățânata ca tine nu am văzut"!

  Răspunde
 • 12 noiembrie 2014
  Anonim

  serios??…nu te recunosc in articolul asta!..cine esti si ce ai facut cu Marius??:P

  Răspunde
 • 12 noiembrie 2014

  Marius moare si renaste in mod diferit, odata la cateva luni.:-p

  Răspunde
 • 12 noiembrie 2014

  Mamele au intotdeauna dreptate! Deci, clar esti incapatanata! 😉

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: