|  Viață   |  Concurs cu termen limită! Câștigătoarea se va mărita! (cu mine!)

Concurs cu termen limită! Câștigătoarea se va mărita! (cu mine!)

Nu am avut un weekend extraordinar, iar în plus m-am pricopsit și cu niște gânduri. Cel mai prost mă simt atunci când gândesc, iar gândurile nu sunt pe măsura capului meu. Sunt la fel ca o divă care constată că nu o mai încap pantofii preferați. Este imposibil să i se fi lărgit laba piciorului, dar la fel de imposibil este să introducă piciorul în pantoful cu toc înalt. Singura explicație acceptabilă este că pantofii s-au strâmtat singuri, în cutie, cât timp  nu au fost purtați, pentru că El nu a mai dus-o de mult undeva, unde să se remarce purtând acești pantofi.

Să trecem totuși peste (unul dintre) fetish-urile mele și să revenim la faza cu gânditul. Știi a acel moment când te întrebi: Ce caut eu în viața mea? Iar răspunsul, din păcate, nu este femeia cu mustața (sau barbă, după cum se poartă sezonul acesta). Și cum îmi savuram eu cafeaua de dimineață, într-un cor de ciripit de păsărele, numai ce îmi amintesc că mama mi-a dat termen să mai copilăresc până la 35 de ani, zicându-mi: 

– Te mai las până la 35 de ani! Dacă până atunci nu te așezi, om cu casă, nevastă și copii, mă ocup eu de tine! Când trebuia să copilărești, tu erai însurat. Iar acum, când ar trebui să fii așezat la casa ta, tu umbli brambura.
Noroc cu sor-mea că îmi ia mereu apărarea: 
 – Lasă-l mamă, că are timp berechet!  
 – Are timp, nu zic că n-are. Dar tu nu vezi cum trece timpul? S-o fi obișnuit să trăiască de unul singur, iar dacă a prins meteahna asta, e greu să se mai dezvețe.
Eu mă amuz mereu când se ivește o astfel de discuție în casa noastră, dar ar cam trebui să mă sperii. Poți spune orice despre Moldoveancă, dar  nu că nu ar fi o femeie de cuvânt. Iar eu, ca să nu tac, i-am răspuns cu o replică (aproximativă) dintr-un text al lui Tudor Gheorghe (linkul YouTube de mai jos conține tocmai acest text, numit: Rânduieli):
– Ia, găsește-mi tu una care să-mi pupe mâna, să-mi placă și să-mi spună: „Dumneata”, că acu’ o iau! 
 Mama: 
– Ai grijă să nu te însoare babele! 
Expresia asta populară, mă pune pe gânduri de fiecare dată. O fi de bine? Babele au ceva experiență de viață și deci ar putea alege în consecință. Sau poate că tocmai de această experiență  trebuie să te ferești, ca dracu de tămâie, și să te arunci orbește în viață pe cont propriu.
Astăzi, cum mă luptăm eu cu propriile-mi gânduri, mi-am amintit că 35 de ani urmează să împlinesc peste vreo câteva săptămâni, mi-am amintit de termenul limită, iar când am închis ochii pentru o clipă, deja am văzut cum, la Piatra-Neamț fiind, vine în vizită ba o farmacistă (are mama 2 pe listă: una din deal și una din vale), ba o angajată la poștă, ba o fiică a unei prietene, ba nepoata cuiva, etc.
Dacă vreau să evit asta, nu-mi rămâne decât să lansez acest concurs cu un singur premiu, dar un premiu care te ține o viață! Apropo, acesta este primul concurs organizat pe acest blog.
Premiul constă în: rochie de mireasă/rochie de seară (după dorința viitoarei doamne), pantofi (de mai multe feluri și musai cu toc înalt), petrecere (aș prefera una restrânsă și între prieteni), petrecere privată, voiaj de miere (de preferat într-un loc în care poți vedea fundul mării/oceanului și atunci când apa are 10-15 m adâncime), casă (cu ratele aferente), copii (după buget), probleme (cât să nu ne plictisim), iubire, monotonie, sex, încredere, tensiune, sex, plăcere, ignoranță, atenție, minciună, adevăr, putere, slăbiciune, precum și multe altele ce nu-mi vin acum în minte, dar care, pe cuvânt că, sunt incluse în premiu.
Stimate domnișoare și doamne, indiferent de etnie, de rasă, de culoarea pielii, cu copii sau fără, căsătorite (în 3 săptămâni este timp berechet pentru un divorț la notar, urmat de o nouă căsătorie) sau doar cu dorința de a se căsători, care iubesc bărbații sau care vor doar să le fac viața un iad, cu școală aleasă sau doar cu școala vieții, cu zestre sub formă perne, plapumă, față de masă și covertură sau doar cu ciorapii și fustiță de pe ea, vă invit să va înscrieți, printr-un comentariu la acest articol, și să ne trăim viața împreună.
Despre mine, o babă ți-ar spune astfel: „– Maică! E băiat de casă! Nu e prea arătos, că să ți-l pândească alte muieri, aduce banii acasă, gospodar îi, nu te bate, nu e bețiv, doarme noapte acasă. Amu’, eu zic că să te gândești, dar ține minte că Dumnezeu îți dă, dar în traistă nu-ți pune!” Știe baba ce spune!
Iar eu, cred că am spus tot ce aveam de spus. De-o mai fi câte ceva, ‘om discuta la o cafea. 
AMR 33 de zile. 
PS: recomand poemul/textul de mai jos:

Comentarii:

 • 25 mai 2014
  Anonim

  Eu zic sa nu ma iei de nevasta, dar la o cafea ma poți lua 🙂

  Răspunde
 • 25 mai 2014
  Anonim

  Vrei as fi gay?

  Răspunde
 • 25 mai 2014

  Eu zic să facem cunoştinţă! Bună! Eu sunt Marius.

  Răspunde
 • 25 mai 2014

  Culmea ca nu suntem unul si acelasi. Eu sunt prietenul Florentinei, Gabi, dar nu cred ca se supara Flori pentru o luna.

  Răspunde
 • 25 mai 2014

  O lună durează concursul. rezultatul, o viaţă! Aşa că eu zic să reconsideri, nu de alta dar eşti singurul participant! :-))

  Răspunde
 • 25 mai 2014

  Am incredere in charm-ul tau 🙂 dar putem discuta detalii week-end-ul viitor.

  Răspunde
 • 25 mai 2014
  Anonim

  Daca tot vorbeai de sfaturile celor intelepti, ei ti-ar mai spune sa iesi afara sa O cauti 😉

  Răspunde
 • 25 mai 2014
  Anonim

  Cafeaua este de-aia turceasca, la ibric? Daca e s-o beau chiar la Istanbul, ma bag…daca nu, las locul celor mai putin pretentioase… :))

  Răspunde
 • 25 mai 2014

  Sincer, aveam in gand o cafea americana la Starbucks, daca esti vineri 30 Mai, dimineata pe Otopeni, la ora 6:30 AM, il rog pe Vlad sa iti cedeze locul catre cafeaua la ibric. 😉

  Răspunde
 • 25 mai 2014
  Anonim

  N-as putea sa-i fac una ca asta lui Vlad, desi sunt convinsa ca ar face orice pentru binele si fericirea ta… 🙂 Imi place si cafeaua de la Starbucks, intr-o zi ploioasa, de toamna tarzie…Sper ca prind urmatorul avion… 🙂

  Răspunde
 • 25 mai 2014
  Anonim

  E un pamflet acest post si trebuie sa-l tratam ca atare? Sau e pe bune…
  Daca e pe bune, atunci ai o problema…intr-o luna nu cunosti un om astfel incat sa te inhami la drum toata viata cu el…in ziua de azi mai greu…Casatoria e ceva ce se vrea serios, nu concursuri. Bine, vei zice ca e o loterie. Loterie e pentru cei care nu urmeaza niste pasi simpli si care se arunca ca chiorii inainte…

  Răspunde
 • 25 mai 2014

  Ramane de vazut…. 😉

  Răspunde
 • 26 mai 2014
  Anonim

  Se lanseaza un nou serial la ProTv?

  Răspunde
 • 26 mai 2014

  Probabil! Dar eu nu am fost contactat sa joc vreun rol si nici de onorariu nu mi-au vorbit! 🙂

  Răspunde
 • 26 mai 2014
  Anonim

  Ar trebui sa iei masuri. Articolul tau este mult mai bun decat incercarea lor de pe FB, pare mai credibil! 😉

  Răspunde
 • 26 mai 2014
  Anonim

  Hint:Cele mai multe femei nu vor unul cuminte, devreme acasa, ci vor un "motociclist" , adica unul cu tupeu, cu care sa lupte ele toata viata sa-l schimbe. Si cu cat e mai greu de schimbat si mai cu durere la basca la adresa lor, cu atat sunt atrase mai tare ..:)
  Spor la gasit femeia potrivita pentru tine!

  Răspunde
 • 26 mai 2014

  Trebuie sa fie una care sa nu vrea batai de cap! Una imi trebuie! Si de preferat ar fi sa nu plece cu un motociclist dupa cativa ani! :-p

  Răspunde
 • 26 mai 2014

  Multumesc pentru apreciere. Tot ce vine din pasiune, e mai bun decat ce vine din job description. 🙂

  Răspunde
 • 27 mai 2014
  Cristiana Bacalu

  Cred ca asta e problema ta …ca vrei una, daca iti doreai mai multe aveai parte macar de una …asa …mai bine reformulezi si spui ca vrei un harem :))) ca tot te plimbi prin tari musulmane. Te scolesti la ei cum sa nu ajungi la nebuni cu mai multe femei pe cap, dar asa rezolvi problema . Si dai peste mai multe :))) Te ajut daca vrei.

  Răspunde
 • 27 mai 2014

  Viata mi-a aratat ca este practic imposibil sa multumesti o femeie! Daramite un harem! Mai bine spun ca vreau 10% dintr-o femeie? Asta cum suna? La 10% as avea o sansa sa fac fata. Stai ca nici asa nu e bine, pentru ca se interpreteaza ca lipsa de angajament! =)) Back to square one! 😀

  Răspunde
 • 27 mai 2014
  Anonim

  Greseala numarul 1, o mare greseala care este: Nu incerca sa multumesti sau sa intelegi o femeie, pentru ca ajungi la nebuni….Femeia nu se intelege pe ea insasi, d'apai un barbat…:) O data ce ai respectat regula asta, este mult mai simplu tot…

  Răspunde
 • 28 mai 2014
  Mihaela Milanovic

  Esti tot ce trebuie!

  Răspunde
 • 28 mai 2014

  Afirmatie perfect valabila … pana ajungi sa ma cunosti! 😉

  Răspunde
 • 28 mai 2014

  Roger! I can do that! 😀

  Răspunde
 • 28 mai 2014
  Mihaela Milanovic

  Eu zic sa te cunosc mai intai si vedem pe urma ce este valabil si ce nu 🙂

  Răspunde
 • 28 mai 2014

  ba … eu zic sa te casatoresti cu mine 😛

  Răspunde
 • 29 mai 2014
  Anonim

  ….si cum spunea Grigore Moisil :)) ….
  „Mariajul e singura scăpare pentru un bărbat fără succese şi pentru o femeie cu prea multe.”

  Răspunde
 • 29 mai 2014

  =))

  Răspunde
 • 29 mai 2014

  Hai ca m-ai luat prin surprindere! Ce ma fac?

  Răspunde
 • 4 iunie 2014

  De unde sa stie daca n-a trait-o !? 🙂

  Răspunde
 • 4 iunie 2014

  Mihalca, dacã Nu te tRezești îți pun un FăRcaș instant ! (plecând de la ideea ca voRbești despre tine) Te luă depResia de la post-ul ăsta ? Alooo ! Zi-mi c-a fost o glumă 🙂 (iar eu cand pun R mare inseamnă că-s Rr-ita rău ! ) So….

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: