|  Viață   |  Multinațională?

Multinațională?

Știu! M-am întors din Dubai și sunt restant cu povestirile. Doar că de 3-4 zile povestesc, de nu mai am chef de scris. Am însă o altă dilemă.
Dacă pentru firma mea lucrează un chinez, un vietnamez și în curând un arab din U.A.E, se cheamă că eu lucrez într-o multinațională? Nu de alta, dar să știu și eu. Obișnuiesc să îi iau la mișto pe corporatiști și vreau să știu dacă e cazul să mă iau și de mine?
În altă ordine de idei astăzi am vrut să transfer online salariul angajatului din Vietnam. M-a sunat banca să îmi comunice că în urma unei directive a nu știu cui, Vietnam-ul a fost declarat stat terorist și că trebuie să îmi asum întreaga responsabilitate a transferului și a faptului că ei trimit banii, dar nu se știe dacă vor ajunge vreodată sau dacă vor ajunge toți. A dat Furnică declarație, dar m-am tot întrebat cam cum să nu ajungă toți? Știam că poți să înțepi o conductă de benzină, să tragi și tu o canistră, două, pentru vremurile grele, dar nu știam că funcționează și la conducta cu bani. E bine de știut! 

Comentarii:

 • 16 noiembrie 2012
  Gabi

  E mai bine cu tine-acasa , decat cu tine plecat 🙂

  Răspunde
 • 16 noiembrie 2012

  Multumesc! Foarte dragut din partea ta sa spui asa ceva! 🙂

  Răspunde
 • 19 noiembrie 2012
  Anca F

  Marius dear, punctual ca sa nu tefac sa pierzi vremea: nu, daca ai un angajat chinez, altul vietnamez si un al treilea amerindian nu te n umesti corporatist si nici nu lucrezi intr-o multinatationala! Multinationala we call acea companie intinsa ca o caracatita in mai multe tari, ingloband mai multe natiuni (respectiv in care lucreaza 20 de chinezi in China, 50 de nemti in Germania, 25 de romani in Romania etc, you got the point).
  Asa ca nu esti deloc amenintat sa devii ca noi acestia care tinjim dupa o pereche de jeansi pina vinerea cind tot nu putem sa o purtam pentru ca fix atunci se hotaraste clientul sa vina sa ne vada in birourile noastre de la Bucuresti 🙂
  De unde si dulapul cu rochite 🙂
  Cat despre intepatul tevii de benzina versus intepatul conductei de bani…Marius, do not disappoint me please! Deci s-au facut filme despre intepatul conductelor cu bani, chiar si de dragoste (see The Ghost in care necajitul de Patrick era asasinat la comanda "prietenului" lui care dorea sa intepe teava pe care traversau cei 4.000.000 USD), s-au scris carti, s-au purtat polemici. Ai sa rizi dar e a lot much easier sa intepi o conducta cu bani decat – fizic – una cu benzina 🙂
  Te pup si sa ai o zi frumoasa, nu te mai vaita asa despre Dubai, multinationala in care lucrez eu are un sediu si pe acolo si eu abia astept dar abia astept sa ajung. Nu de shopping, la asta ma descurc perfect si-n Romania 🙂
  Cu drag

  Răspunde
 • 20 noiembrie 2012

  Pff… M-ai distrus! Speram sa par si eu un tip cu o situatie prospera in ochii tinerelor june, dar nimic. Ai tinut tu mortis sa reamintesti tuturor ca sunt sarac! Cine ma m-ai ia acum? Sa nu crezi ca am uitat ca ai fi fiica si frumoasa pe deasupra! =))

  Răspunde
 • 21 noiembrie 2012
  Anca F

  Tania Alexandra. Zisa si Diva. Zisa si Zina. 16 ani jumatate. Pe cat e de frumoasa pe atit e de …naiva (nu, nu e proasta, te asigur!). Dar crede-ma ca mi-as paria salariul meu de corporatista cinstita si muncitoare ca daca i-as vorbi despre tine ar crede ca esti o ruda foarte apropiata de-a lui Mathusalem 🙂
  Stiu ce spun, la 16 ani asa mi se parea si mie, ca oamenii de 30+ ar trebui sa se ingrijeasca de o batrinete confortabila si daca sunt prevazatori de un loc de veci decent :-):-):-)
  Evident ca acum nu mai cred asa, nevertheless eu zic ca sunt alte chestii care atrag si plac la tine, situatia financiara n-ar ajuta! E drept ca nici n-ar inrautati dar mie mi se pare ca iti permiti la o adica un inel cu diamant daca vrei sa faci o propunere decenta unei domnisoare/ doamne! Si iti permiti si berea pe care o bei si excursiile in Piatra Craiului. Si in Dubai. Asa ca te rog frumos sa nu mai fi asa modest, ok?!?
  Cu drag

  Răspunde
 • 21 noiembrie 2012

  Eu nu stiu exact care sunt chestiile care atrag si plac la mine astfel incat, ca plan de backup, eu zic sa fac multi bani! Sigur se rezolva situatia! Si daca nici asa nu merge, macar voi avea o pensie faina!

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: