|  Viață   |  Noaptea Muzeelor – World Press Photo

Noaptea Muzeelor – World Press Photo

Aseară am adormit în timpul finalei Champions League. M-am trezit la penaltiuri. N-am apucat să mă bucur că a câștigat Chelsea, pentru că am adormit din nou. Pe la 3:00 AM m-am trezit iarăși. De data asta, aveam toate motivele să nu mai pot dormi. Nu mi-a rămas decât să mă spăl, să mă îmbrac și se plec la Noatea Muzeelor. Încă din timpul zilei îmi propusesem să ajung la Biblioteca Națională. Îmi doream să vizitez atât clădirea, cât și expoziția de fotografie Word Press Photo 2012
În ciuda ploii, am găsit mult mai multă lume decât aș fi estimat. Ce am văzut mi-a plăcut și m-a determinat să îți recomand evenimentul. Mi-am permis să fotografiez câteva fotografii cu care încerc să te momesc să mergi să vezi expoziția. Din câte știu eu este deschisă până pe 10 Iunie.
Pe 11 Martie 2011, în urma unui cutremur de 9.0 grade Richter, Japonia este lovită de tsunami. Apa a pătruns 10 km pe țărm, a distrus 45.000 de locuite, 230.000 de autovehicule și a ucis 15.848 de oameni. Un an mai târziu 3.305 oameni încă mai erau raportați dispăruți.

Există încă țări / culturi / zone în care fetele sunt căsătorite la vârste foarte fragede. În poza de mai jos, putem vedea două fete ce au fost căsătorite la vârsta de 6 ani cu bărbați care la data căsătoriei aveau 25 de ani.  În aceste condiții nu este surprinzător că aceste comunități se confruntă cu o incidență crescută a morții mamei și/sau a fătului la naștere. Căsătoria aduce cel mai adesea și renunțarea la educație. Astfel de practici au loc chiar împotriva legilor guvernamentale. Cultura e unul din lucrurile care se schimbă cel mai greu. Acum parcă nu mai sunt atât de supărat că noi (românii) aruncăm resturile pe jos, în loc să le ducem la coș.

Maria, femeia din imaginea de mai jos, este o prostituată, dependentă de droguri din Ucraina. Poza este făcută în pauza dintre doi clienți. Tare aș vrea să văd cam cum arătau clienții ăia. Din statisticile UNICEF reiese că Ucraina are cea mai mare incidență de HIV/Sida din Europa. Una din șase femei care se prostituează este purtătoare a virusului. Maria susține că e HIV negativ. Iar Ucraina este parfum pe lângă Africa de Sud. 

Politicienii noștri nu sunt cei mai proști. Cu o oarecare bucurie, te informez că există în Vietnam măcar un politician mai prost decât toți ai noștri la un loc. Acesta a declarat că s-a vindecat de cancer în urma unui tratament cu colț de rinocer. Ca urmare, în Vietnam 100g de praf de colț de rinocer costă 1.865 euro pentru localnici și 6.340 euro pentru străini. Pericolul vine dinspre clasa mijlocie chineză. Pe măsură ce China se dezvoltă, aceștia au tot mai mulți bani și sunt și dispuși să îi plătească pentru achiziții exotice.

În Klerksdorp (North West Province, South Africa) întrucât au mai rămas doar 8 rinoceri, aceștia beneficiază de gardă de corp 24 de ore din 24. În imagine poți vedea un grup de soldați înarmați, păzind un rinocer la păscut, în sălbăticie. 
În lume mai sunt, aproximativ, 16.000 de rinoceri. Aceasta e fotografia mea favorită.

Nu stăpânesc arta fotografiei, dar îmi place să cred că știu să identific o fotografie reușită. Pentru cei care sunt din provincie (și doar pentru ei) pun linkul de pe siteul oficial al competiției World Press Photo 2012. Vizionare plăcută!

Comentarii:

 • 24 mai 2012
  gabi

  Ce zici ?vara nu dorm connect-r
  Sunt din provincie , merci mult.

  Răspunde
 • 24 mai 2012

  Buna Gabi,

  Stiu de unde esti… 🙂
  Da, imi place melodia.

  Răspunde
 • 25 mai 2012
  Anonim

  ma gandesc la o afacere, gen cartofi prajiti de la punga..
  numai ca implica "corn de rinocer"

  zi coaie care din prietenii tai poate gandi asa ceva?

  Răspunde
 • 25 mai 2012

  Cel cu care ma voi intalni maine si vom sta si la aceeasi masa! 😉
  Esti pregatit?

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: