|  Viață   |  Smartphone vs. Albire dinți

Smartphone vs. Albire dinți

Sunt un urmă cu scrisul. Dar rău de tot. IT-istul din mine m-a surprins că citește mai repede decât reușește blogarul să relateze. Am fost și la teatru. E pe lista de povestiri, dar cumva în ultima săptămână nu mi-am găsit cuvintele. Și dacă e un lucru pe care nu am să îl fac… constat că de fapt sunt două: nu voi scrie niciodată la categoria „impuse” doar pentru că a trecut mult timp de când nu am postat ceva și îmi pierd cititorii și nu voi scrie niciodată despre știrile generale, gen: s-a lansat iPhone 6, asta când toate mediile de informare abundă în această știre. 
Ca să îmi justific lipsa de inspirație din ultima perioadă te rog să mă crezi că mă aflu în fața unei mari dileme. Banii, la fel ca și la Pavel Stratan, nu prea stau pe-acasă. De mult timp îmi doresc un smartphone. Toți clienții mă iau la mișto când văd ce telefon am. La School 4 Startups aveam de departe cel mai ieftin telefon dintre cei aflați la curs. Programasem achiziția la începutul acestui an și uite că acum mă aflu într-o dilemă. Mi-a venit mie ideea de a-mi albi dinții. Țin să menționez că dinții mei sunt curați, îngrijiți, nu am decât 2-3 plombe undeva prin spate. Și încă un detaliu important: nu cred că mi-a ieșit măseaua de minte. Sau dacă mi-a ieșit, cu siguranță nu prin gură. 🙂 
Când a auzit Furnică de faptul că vreau să-mi albesc dinții și că operațiunea de albire costă cam cât un smartphone a și sărit cu sfatul: 

 – Ești sigur că albirea dinților te ajută la femei mai mult decât un smartphone? Eu nu prea știu ce să zic!
Iertați-l! E căsătorit de vreo 10 ani și are și 2 copii frumoși. E oarecum firesc (Ba nu!) să nu mai știe cum pot fi folosiți dinții. Eu m-am cam decis, dar având în vedere că acest blog este citit de un public preponderent feminin m-am gândit să fac un sondaj. Până atunci, povestesc pe scurt o situație asemănătoare. 
Zâmbet de DT
Prin clasa a IX eram destul de micuț de înălțime. Începuse să se declanșeze procesul de creștere, dar rezultatele erau incipiente, astfel încât toate fetele erau mai înalte cu un cap decât mine. Fața de copil pe care o am acum o purtam și pe vremea aia doar că era mai proaspătă. Fetelor începuseră să le înmugurească ideea de a avea iubiți. Dar cine dracu să se uite la mine când toate (ok, poate exagerez), aproape toate fetele își doreau băieți răi: nerași, fumători, violenți (în limite acceptabile) dacă nu cu ele măcar față de ceilalți băieți. Ce mai, un fel de Dylan (din Beverly Hills 90210), dar mai cu vlagă în ei. 
M-am băgat eu într-o introspecție, termen pe care nu îl cunoșteam la vremea respectivă, și ce mi-am zis: Barbă nu ai nicio șansă! Ești spân! Și adevărat am grăit pentru că 20 de ani mai târziu tot spân am rămas. Față de copil? Ai. Nicio șansă să scapi de ea. Ai note bune la școală. Mergi la olimpiadă! Nu prea înjuri. Te îmbeti prea rar. E clar! Te paște sihăstria.
Vroia el bunicul să mă fac popă (Nepoate, ca popă iei și de pe viu și de pe mort!), dar îmi plăcea totuși prea mult viața. O scurtă analiză empirică mi-a arătat că majoritatea băieților răi sunt fumători. Și, marketerul din mine s-a gândit să se nișeze. M-am gândit să fiu opțiunea fetelor care nu vor să sărute un fumător. Dacă ar fi existat astfel de fete ar fi avut de ales doar între mine și vreo 3-4 în tot liceul. Din ăștia vreo doi erau luați (și sunt și astăzi), iar restul erau nefumători doar pentru că nu se puteau trezi din băutură îndeajuns cât să își poată aprinde o țigară.Și astfel am ajuns nefumător. Crezi că a funcționat? Neahhh! De fapt a existat o fată pe nișa respectivă, care ulterior m-a ținut de bărbat vreo 10 ani până când a realizat că tot băieții răi sunt de perspectivă!
Astăzi mă gândesc să mă nisez din nou, dar dacă se poate fără partea cu însurătoarea. De data asta aleg în defavoarea tehnologiei, căci eu mizez pe faptul că o creatură feminină ar prefera oricând o dantură îngrijită și frumoasă, unui dispozitiv de ultimă generație. Zic bine? Vă rog contribuiți cu sfaturi și sugestii, căci pe 13 Martie am programare la dentist.
PS: în imagine o aveți pe DT. Firește că e implicată. Râsul ei de zi cu zi mi-a trezit pofta de alb. Cât să mai rezist? E timpul să mai jucăm și în Imperiul contraatacă.

Comentarii:

 • 6 martie 2012
  Hapto

  in mod normal as zice ca e mai util un smartphone dar cu zambetu prezentat mai sus nu prea poti sa te joci…

  Răspunde
 • 6 martie 2012

  Asa spun si eu: nu poti sa te joci. Iar daca te joci ramai cu traume pe viata. Stiu ei ce spun! ;)) Pff…. ce decizie grea!

  Am notat ideea cu smartphonu'

  Răspunde
 • 6 martie 2012
  gabi

  As merge pe albirea dintilor .Esti bine informat asupra metodei ?Prin targ se vorbeste ca n-ar fi tocmai sanatos .Metoda face diferenta .Vezi sa nu fie prea agresiva.
  Restul e "vanare de vant"…

  P.s. Zambetul e serafic…

  Răspunde
 • 6 martie 2012

  Cand e vorba de albire am de ales intre metoda cu gutiere si cea cu lampa. Metoda cu lampa este oarecum diferita de ce am mai gasit pe net pentru ca presupune 4 sedinte de 30 min fiecare la interval de o saptamana.

  PS: pe partea cu seraficul ai nimerit-o bine de tot…

  Răspunde
 • 6 martie 2012
  Ugly Kid Joe

  Cantitativ poate te-ai descurca mai bine cu smartphone-ul dar calitativ…intelegi unde bat. 🙂

  Răspunde
 • 7 martie 2012

  Roger that!

  Răspunde
 • 7 martie 2012

  Sunt pentru SmartPhone. Albirea e un moft iar telefonul in cazul tau e o necesitate. :))))
  Daca aveai dintii din fata maro si stricati, as fi ales dintii dar nu e cazul tau.

  Răspunde
 • 7 martie 2012
  Răspunde
 • 8 martie 2012

  E clar! Iti e teama de concurenta! Stai linistit ca nici cu dintii albi nu voi fi mai frumusel ca tine! Si in plus Alfa va face intotdeauna diferenta… =))

  Răspunde
 • 8 martie 2012

  Nu s-au dus, doar s-au digitalizat! 😉

  Răspunde
 • 10 martie 2012

  Nu ma asteptam lumea sa aiba astfel de dileme :]]
  Ca dentist, normal ca-s pentru albirea de dinti, daca scopul tau e sa ai succes la femei, pentru ca zimbetul il ai mereu la vedere, pe cind smartphone-ul… stii tu. Daca ai careva intrebari referitor la procedura, feel free to ask.

  Răspunde
 • 11 martie 2012

  Scopul vietii mele, in mod clar, nu e sa am succes la femei. Nu mi-as alege un scop care sa fie ratat din start.

  Albirea o fac pentru ca doresc sa fac ceva pe mine.

  Răspunde
 • 18 septembrie 2012

  Exista mai multe metode de albire in functie de transparenta dintelui!

  Răspunde
 • 18 septembrie 2012

  Sper sa te ajute linkul la indexare. 😀

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: