|  Viață   |  Zi de instrucție

Zi de instrucție

Trei zile de training încheiate. Astăzi fiind ultima zi alocată primului client am băgat 10 ore. Am capul praștie. Mă oftică indienii cu mustața că nu le pot citi pe buze și în consecință nu îi înțeleg foarte bine. De data asta am avut la training doar egipteni și indieni. Încă nu am atins vreun kuwaitian.

Pe parcursul sesiunilor laptopul meu este conectat la proiector și în același timp rulează un soft de înregistrare. Stau conectat pe messenger, pe invisible, pentru a fi în contact cu restul echipei, rămase în țară. Toate cele trei zile de training sunt înregistrate (imagine + voce) pentru a putea fi analizate ulterior.
Ieri mi-a fost adresată o întrebare interesantă. Pentru că mă străduiesc să fac lucrurile profesionist, mi-am abandonat laptopul și am mers în față să desenez și să explic pe tablă. Pe când mă aflăm în mijlocul disertației aud un „Pac!„. Trec peste și îmi continui desenul cu marker-ul pe tabla albă. În spatele meu un cor babilonian: Uaaaaa! și dintr-o data încep băieții să o dea care pe engleză, care în arabă și cred că o rupeau și într-un dialect indian…. Mă simțeam ca în Acceleratul (cred că așa se numește poezia pe care am învățat-o în școala generală), cu zgomotul care creștea în intensitate. Mă întorc oarecum surprins către ei gândindu-mă ce dracu’ nu au înțeles când eu explicasem foarte clar. Am ceva abilități în a îi învăța pe alții și mă prind când am explicat bine și pe înțelesul tuturor și când e treaba mai complicată.
Mă uit la indieni. Văd mustața concava și dinții afară. Mă uit la egipteni. Zâmbet maxim și ochii cât spinarea unui scarabeu rătăcit prin piramide. Ce dracu au ăștia, mă întreb. Dacă nu aș fi fost în Kuwait, o țară cu reguli foarte stricte, aș fi spus că sunt toți pe droguri ușoare. Refocalizez și văd că sunt cu fața către ecranul pe care se proiecta aplicația. Arunc și eu o privire și ce să vezi? DT pe mijlocul ecranului. O fereastră de messenger clipocea de mare zor. DT sfâșiată de dor și de probleme îmi trimisese un mesaj. Primul gând, prima impresie: „Hai că am distrus și training-ul ăsta! S-a dus dracu aplicația și tot ce i-am învățat în două zile!” 
Probabil am mai scris până acum că DT are simțul orientat puternic către rafinament, bun gust și calitate. Orice lucru, fie că e legat de imaginea ei, de muncă, de un eveniment, de orice, trebuie să fie impecabil. În consecință nici avatarul ei de messenger nu e un simplu avatar. Exceptând, poate anumite momente când dansează goală și ciufulită prin casă, avatarul îi exprimă imaginea de femeie cu adevărat femeie (nr. repetiția e intenționată). De data asta era un avatar alb-negru. Un umăr lăsat, un pulovăr căzut, un accesoriu, un unghi dezinvolt. O normalitate pentru noi, o pespectivă diferită pentru elevii mei. În țara în care nu există vin și bere, în țara în care femeile merg îmbrăcate în robe lungi și negre, în țara în care femeile își acoperă față, DT s-a strecurat în mijlocul ecranului meu și mi-a luat capturat echipa. Nu mi-a părut rău. La prânz discutasem despre cum e să fii femeie într-un stat islamic. În calitate de european, mi-am manifestat dezacordul vis-a-vis de unele reguli, precum cea din Arabia Saudită în care femeile nu au voie să conducă mașini. Acum aveau în față răspunsul meu despre ce poate fi o femeie într-un anumit moment. Le-aș fi spus mai multe, dar deja o făcuse DT printr-o singură imagine. 
Am minimizat fereastra de messenger și am trecut mai departe. Nu mai detaliez comentariile. Le-am simțit curiozitățile în privirile ulterioare. La pauza următoare am avertizat-o pe DT să chibzuiască bine ce avatare își pune pentru că deja are responsabilitatea unei persoane care rulează pe marile ecrane. :p
De pe frontul din Orientul Mijlociu, raportez cu mândrie: Ale noastre sunt mai frumoase! A mea cea mai frumoasă dintre ale noastre!

Comentarii:

 • 7 decembrie 2011
  Felicia

  "A mea.."? Ooooo! Cuvinte mari, moldovene 🙂 Din cate stiu, ultima oara la noi, fetele erau libere si nu apartineau nimanui 🙂
  Trebuie sa te invat cum sa setezi in Messenger sa-ti stea mesajele noi in bara si sa nu mai faca "Pâc!"

  Răspunde
 • 7 decembrie 2011

  Buna Felicia,

  Sunt si trebuie sa fie libere pentru a fi ele insele. M-am gandit de cand am scris ca "a mea" va declansa discutii.

  Prietenii mei sunt cei mai faini. In acest sens si ea este intr-o oarecare masura "a mea". Mai mult de cat atat, cea care va fi cu adevarat "a mea" va fi cea mai frumoasa!

  Setarea ma intereseaza. Ne vedem la birou.

  Răspunde
 • 7 decembrie 2011
  Anonim

  Asta pare sindom de om indragostit.

  Răspunde
 • 7 decembrie 2011

  Buna Anonim,

  Daca ai rabdare sa citesti din urma vei observa ca de mai bine de un an sunt indragostit…. de viata. Sunt si eu curios cat ma tine… 🙂

  Răspunde
 • 7 decembrie 2011
  Anonim

  Salut, Marius!
  Eu cred ca am dreptate iar tu nu vrei sa recunosti ca nu tocmai de viata esti tu indragostit. Evident iubesti viata pt ca altfel nu ai cum. Spun asta pt ca a mea e cea mai frumoasa.

  Răspunde
 • 8 decembrie 2011
  Ugly Kid Joe

  Problema asta cu "a mea" se rezolva simplu la arabi. Te duceai la sensei, va intelegeati ca oamenii (ziceai si tu acolo de masina, garsoniera, ca ai facut school for startups etc.) si ti-o dadea pe DT acasa la tine.

  Acum nu ma intelege gresit, dragoste cu de de-a sila nu se poate dar alte sanse ai cand tu joci acasa si "inamicul" in deplasare. 😛

  Răspunde
 • 8 decembrie 2011

  Ugly Kid,

  :)) Buna propunere. O iau in considerare. Trebuie doar sa ma mai perfectionez in tehnicile de aparare pentru ca sensei va ataca negresit. Doar Zana mai poate opri macelul. 🙂

  Btw, ai ajuns in tara? Aveam programata o bere in Decembrie. Vine si DT. Cel putin asa s-a laudat atunci. :p

  Răspunde
 • 9 decembrie 2011
  DT

  OOOOOO…..CLAR CA VINE SI DT ! Ugly Kid pregateste-te ca o sa te trag de urechie fara sa-ti dau dreptul la replica. Asta…:-ss caz in care nu servim berea mai intai si nu esti barbat frumos. 😉 Si tu,DRACE,mai da-mi pace cu DT-u'vietii !

  Răspunde
 • 9 decembrie 2011

  @DT,

  Mai dar stiu ca ti-a luat ceva sa te identifici cu personajul. Am totusi o nelamurire: de unde asta cu DT-u'vietii? =))

  Răspunde
 • 9 decembrie 2011
  Ugly Kid Joe

  @Marius
  Nu am ajuns inca.

  @DT
  Daca eram frumos imi ziceam Pretty Boy Floyd. 🙂

  Răspunde
 • 11 decembrie 2011

  @Ugly Kid,

  Ma bazez totusi pe tine sa fii macar spiritual, daca tot esti urat ca mine. Altfel o pierdem pe DT la primul student care trece prin zona! =))

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: