|  Viață   |  Român pe dune de nisip

Român pe dune de nisip

Tocmai am servit ultima ciorbă de pui, via Bucate pe Roate. Mâine plec în Kuwait. Pentru o săptămână trecem pe mâncare libaneză și arăbească. M-am tot gândit dacă, în calitate de pseudo-blogger, am datoria de a scrie un post despre România cu ocazia zilei naționale. Am vrut. M-am răzgândit. Am vrut din nou. Până la urmă nu am mai avut timp.

Gândindu-mă la ce îmi este necesar pentru călătorie, mi-am dat seama că voi lua cu mine, inevitabil, și cartea de vizită de român de România. Voi da mână cu șeicii și voi lua masa cu colegii de muncă (egipteni, libanezi, sudanezi, indieni, etc.). Am 5 zile pentru a pune la punct fluxul de lucru în două companii. Voi răspunde la o groază de întrebări despre cum e să trăiești în România și despre cum e viață în Estul Europei. Nu am să mă plâng. Din contră. Dacă tot am învățat să fac pitch, atunci voi face pitch pentru România. Impresia finală va fi dată de cât de bine voi reuși să îmi fac treaba. Și intenționez să mi-o fac al dracu’ de bine ca arăbeții (și spun asta cu drag) să fie bucuroși că au cumpărat software din România și să răspândească vestea că românii le automatizează fabricile de ferestre și uși.

La ultima vizită în Kuwait, un nene mi-a confundat geanta și am rămas fără bagaj. Am alergat după ea trei zile și am regăsit-o fix în ziua în care aveam avionul de întoarcere. Acum îmi iau măsuri de precauție cu riscul de a îi amuza pe vameșii de la aparatul de scanat genți de mână. În măsura în care îmi permite timpul voi reveni cu detalii despre zbor (prima mea călătorie cu Qatar Airlines) și primele impresii.

Să ne vedem cu bine. Fug să beau o bere, căci ma așteaptă 7 zile de post.

Comentarii:

 • 5 decembrie 2011
  Anonim

  Buna Marius,

  Tin sa recunosc ca sunt fan mancare libaneza , mi se pare interesanta si ca imi pare rau ca vei fi in post , dar iti va face bine la silueta :))). Ptr arabi , cred ca e suficient sa le spui un adevar deja cunoscut :femeile din Romania sunt foarte frumoase si ingrijite:)! Distractie placuta ,Alexandra

  Răspunde
 • 5 decembrie 2011

  Buna Alexandra,

  Nu te mai auzisem de ceva timp. Am crezut ca te-ai maritat si te tine sotul din scurt. =))

  Răspunde
 • 6 decembrie 2011
  Anonim

  offfffff, asa comentarii rautacioase de Mos Nicolae , sper ca ai primit o nuia , daca nu te astept eu cu ea pe aeroport , sa fiu sigura ca o primesti :))))!! hehehehe sunt kinda busy ca deh asa e in contabilitate, but i kept my eye on u :P!

  enjoy

  Răspunde
 • 6 decembrie 2011

  A fi asteptat la aeroport de o femeie e un lucru pe care mi-l doresc de mult. Daca mi-ar fi si iubita (fie si pt o zi) ar fi deja o fantezie indeplinita. Daca ar fi ea, ….. daca….

  Deci pe 9 Decembrie la pranz sa te gasesc in Otopeni! =))

  Răspunde
 • 24 ianuarie 2012
  Anonim

  salut …..si eu am fost in kuwait……sincer am fost placut im presionat de tot ce am vazut si de experientele traite acolo…..

  Răspunde
 • 25 ianuarie 2012

  Foarte probabil voi mai ajunge in Kuwait. Daca ai vazut locuri care ti-au placut te rog sa imi spui si mie, sa le vizitez si eu. De fiecare data am fost in Kuwait in delegatie si am muncit pana seara, dar daca imi recomanzi ceva imi fac timp sa explorez. Multumesc frumos!

  Răspunde
 • 25 ianuarie 2012
  adina-popa

  Da' pe una care sa te astepte cu paru' pe E85 ca i-ai promis o "ieseala" in drum spre 'sefa',nu ti-o doresti ?(ca fantezie,desigur) :)))

  Răspunde
 • 25 ianuarie 2012
  adina-popa

  Citind comentariile,am uitat despre ce vroiam sa scriu. Mi s-a intimplat si mie sa imi ia un "nene" bagajul,pe aeroportul Changi.Noroc ca nu sint (mereu) dusa cu pluta si m-am gindit inainte de a iesi pe usa cu baliza,sa ii leg ceva de 'coada".Si i-am pus o funda mare,galbena.Mai,stii cite valize de aceeasi culoare erau acolo? Cel putin 5.Si cind am vazut funda mea in mina la un domn…iti inghipui ce privire a facut cind i-am smuls-o,pur si simplu.Nu pentru incurcatura de haine (ca poate ale lui erau mai frumoase decit ale mele) ci doar pentru ca in valiza mea aveam o comoara , niste cozonaci facuti de mine,pe care ii duceam cuiva…
  Asa ca,la urmatoare delegatie,ia de la DT o esarfa fuxia si leag-o de geanta(sau un perizoma rosu…) si ai sa-ti recunosti bagajul dintr-o mie.Si daca totusi se pierde…sint singura ca ai gasi-o cu ochii inchisi… dupa parfum.

  Răspunde
 • 26 ianuarie 2012

  Aveam programata o iesire pe E85 impreuna cu DT weekend-ul asta. Cred insa ca se va amana din cauza vremii. Aveai sansa sa ne cunosti pe amandoi deodata! 🙂

  Răspunde
 • 26 ianuarie 2012

  Si asa calatoresc cu un troll care il imprumut de la ea! Daca ii mai iau si esarfa si parfumul, nu mai bine o iau de nevasta? In felul asta toate astea ar fi ca si ale mele! 😀

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: