|  Viață   |  Am primit marfă (2012)

Am primit marfă (2012)

După câteva săptămâni de amânări și de sicronizari eșuate am primit în cele din urmă marfă. De data asta sub forma unui teanc de cărți și via Nicole. Fană DT, până la un punct – căci femeile au mai puțină răbdare, Nicole s-a gândit să îmi pună în cap toate admiratoarele și să îmi ocupe timpul liber – și așa puțin. Am pornit de la o carte (Parfumul) și prin învăluiri succesive am ajuns la 8. Noroc că m-am întâlnit cu ea săptămâna asta pentru că avea în plan să mai adauge 3 cărți. Lectură are rolul ei, dar eu cu berea când mai socializez? Așa că am fost, mi-am luat tema de vacanță, am promis că le returnez într-o condiție excelentă și gata. Dacă ar ști Nicole pe unde s-au răspândit cărțile ei, cu siguranță ar face efortul să ne vedem din nou pentru a mă strânge de gât. Mizez totuși pe faptul că, pasionată de lectură fiind, înțelege și nevoile celorlalți.

Nicole iubește poezia. De fapt asta cred e singurul lucru care îi place la mine. Știu sigur că îi place una din poeziile mele. Mai știu că vede în ele un început stângaci și insuficient finisat. Pe de altă parte vede potențial, în condițiile în care aș continua să încerc. Unde e potențialul ăsta nu știu că zău dacă mă împiedic de el prin casă? I-a părut rău, ca și mie de altfel, când singura poezie aflată în Top 10 al articolelor a fost împinsă afară.
Încă ceva: Nicole se ocupă de educația mea gramaticală. Îmi corectează articolele și mă ceartă zdravăn când fac o greșeală sau când mănânc litere. „Marius, nu este corect SE MERITĂ! Merită nu suportă reflexivul„. De parcă eu aș ști ce este reflexivul. Voi recapitula acest aspect când vor ajunge copiii mei în clasa a opta sau care o mai fi clasa în care se predă reflexivul. Până atunci o cred pe cuvânt. Are și concluzii proprii precum: „Articolele despre DT au mai puține greșeli sau deloc, semn că le recitești mai bine„.
Deci, în perioada următoare ușurel cu invitațiile la cafea/apă plată. Excepție fac invitațiile la bere! 🙂 Am să încep cu cele mai subțirele ca să am impresia că citesc repede.
Cu cartea în brațe vă spun: weekend plăcut!
PS: în weekend mă văd cu Ugly Kid Joe. Noroc ca ieșim la bere. 😉

Comentarii:

 • 17 decembrie 2011
  adina-popa

  Nu poti sa iei o bere si sa sorbi ,dind noroc cu vreun personaj din carte? Si astfel rezolvi doua probleme?Zi-mi ca nu e o idee buna!!!(daca indreaznesti,desigur)

  Răspunde
 • 17 decembrie 2011

  Cu o cartea faina merge un pahar de vin rosu sau un gin tonic. Eu asa le vad.

  Răspunde
 • 17 decembrie 2011
  adina-popa

  La mine merge cu o punga de rontanele sau fulgi de porumb.Deh,gusturi diferite…

  Răspunde
 • 2 august 2013

  o carte buna se savureaza, cateodata chiar fara nimic/nimeni alaturi….

  Răspunde
 • 3 august 2013

  Mi se intampla si mie asa, uneori. 🙂

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: