|  Viață   |  Mancare chinezeasca

Mancare chinezeasca

Mă trezesc de dimineață și constat că deși eram îmbrăcat ca de culcare patul nu era făcut. Probabil am adormit în timpul meciului, spre final. Mă uit prin casă, nu mai e nimeni. Deci, m-am întors singur de la operetă. E bine, zic! Stau să mă dezmeticesc și realizez că frigiderul e gol. Mă duc să mă uit, să mă conving și vad paiajenii care se distrau precum Tarzan in junglă.

Chef de mers la cumpărături: zero. Singura speranță congelatorul. Mi-amintesc că am un pește acolo. Scot crapul. Mă uit la el, el se uita, cu o privire înghețată, la mine. Simt mâna cum îmi amorțește și gândesc: cum mănânc eu 3 kile de pește. Poate altă dată când vom fi mai mulți. Mă uit mai atent și văd o pungă colorată. Legumele chinezești. Nu au decât vreo două secole de când așteaptă o pitzi în vizită să o impresionez cu talentele mele culinare. Piept de pui? Am, e lângă legume în congelator. Tăieței de orez? Am, sunt în dulap între cutia de orez Uncle Ben’s și pastele Barilla (numărul 3 sau 5). Usturoi, ceapă? Detalii deja. Decid subit: e timpul să te impresionezi pe tine, prietene! Și în plus, având în vedere că nu ai mai făcut niciodată rețeta asta, te cam riscai să o faci direct în fața vreo unei pitzi. Ai dreptate!, îmi zic și mă apuc de treabă. Nu înainte de a o suna pe sister să îmi repete pașii și să confirm rețeta.

Fix când eram pe la jumătate mă sună Didi: „Știi, mi-ai povestit tu de o rețetă de mâncare chinezească….”. Eu buimac, mă întreb: „Cum dracu s-a prins? Miroase atât de tare? Chiar până în Berceni, la ea? E clar, vrea la masă! Nici o problemă”. Aparent Didi vroia să își pregătească propria-i mâncare chinezească și îmi cerea rețeta și ingredientele. M-a prins pe fază. Tocmai îmi spusese sister ce trebuie să fac. Mă dau mare, evident, și repet ca un papagal ce auzisem anterior. Mai mult, ii promit o poză cu rezultatul muncii mele ca pentru comparație.

Gentleman cum sunt mă țin de promisiune și le atașez mai jos. Am uitat totuși să îi spun ca pentru rețeta asta e musai să ai Dvorak în boxe. Dă un gust mai bun pieptului de pui. În plus iți arată când să îl mesteci și cât să îl lași pe foc. Informații esențiale, dacă mă întrebi pe mine.

O zi bună tuturor. Eu ies pe afară.

Comentarii:

Adaugă un Comentariu: