|  Viață   |  5 momente în care bubui de prostie

5 momente în care bubui de prostie

Tot timpul am fost de părere că inteligența nu e constantă și că periodic dau dovadă de o rară prostie. Am colectat mai jos câteva momente, deși știu ca în realitate sunt mult mai multe.

1. După cinci ani de stat la casă m-am mutat la bloc, cu interfon. Tot timpul când am plecat de acasă am deschis ușa de la intrare trăgând cu o mâna zăvorul interfonului spre dreapta și împingând ușa cu piciorul. Uneori ușa are clanța ridicată și trebuie sa îmi folosesc ambele mâini. Asta îmi crează probleme când car ceva. După vreo 4 luni, m-am prins că există un buton pe care să îl apăs și ușa se deblochează. Curios este că acasă (la mama) am tot interfon și știam de existența butonului de deblocare.

2. Tot la noua casă, am chemat liftul la etajul opt. Am văzut că se aprinde butonul roșu, dar nici una din săgețile care arată deplasarea liftului. Am tras concluzia că liftul e defect și am luat-o pe scări. După vreo lună m-am prins că liftul mergea și era chiar la etajul la care mă aflam și eu. 🙂

3. Am renunțat de mult să mai fac calcule matematice. Pentru mine a face un calcul înseamnă a asculta sonoritatea numerelor și a estima rezultatul tot pe baze fonetice. Din 5 calcule cred că greșesc 4. Până și partenerii mei se întreabă uneori cum de lasă administrarea firmei pe mâna unuia care nici măcar nu știe să socotească. Uneori când vor să se distreze îmi aruncă câte o operație matematică în stilul: „Ia zi măh, Mihalca, cât face asta împărțit la asta....” 😛

4. Duc politețea la maxim. Ca să mă prind că o tipă mă vrea trebuie literalmente să sară pe mine și eventual să îmi și spună verde în față. Asta trebuie să recunoașteți că e o prostie crasă. Când aud ceva în genul: „Poți să mă atingi că nu te mușc!„, îmi dau seama că bubui….de prostie.

5. Îmi place sa citesc în cada. La un moment dat consider că am citit destul. Tot în baie am mașina de spălat și încerc să îmi arunc cartea pe mașina de spălat aflată cam la 1.5m. Am la activ vreo 10-15 aruncări și nu am reușit să o plasez vreodată. Oscilez între aruncări prea scurte și aruncări bine poziționate, dar care au prea multă forță.

Comentarii:

 • 21 mai 2011

  Si mie imi place sa citesc in cada, si la fel ca si tine, tot pe masina de spalat ajunge cartea dupa ce consider ca e de ajuns. 🙂 Din fericire, masina de spalat este foarte aproape de cada, asa incat pot sa o pun cu grija, fara sa risc sa o scap prin apa din cada sau de pe jos.

  Răspunde
 • 21 mai 2011

  :)Asta nu sunt exemple de prostie, ci doar experiente de viata pentru copilul din tine…
  Nu mai fi asa aspru cu tine! Eu nici pana in ziua de azi nu am reusit sa ma obisnuiec cu noua moneda RON si daca nu fac conversia sunt clienta preferata a tuturor vanzatoarelor ca las un bacshish frumushel!

  Răspunde
 • 21 mai 2011
  Didi the Wise

  aia cu liftu mi se intampla si mie, dar de obicei pentru ca sunt distrata si nu ma gandesc la actiunea in sine 😀 (trebuia sa pic in picioare) oricum, eu nu vreau sa dau detalii despre momentele mele de "inteligenta notorie", nu de alta dar lista e muuult prea lunga si i-as plictisi pe cititorii tai 😛

  Răspunde
 • 22 mai 2011

  @Mihaela,

  Din pacate geografia locului nu imi permite sa mut masina de spalat. Simt totusi ca data viitoare voi nimeri. Ma simt norocos.

  @VictoryAnn33,

  Multumesc pt incurajare, dar astfel de momente ma fac sa ma simt prost (la propriu). 😀

  @Didi,

  Astept sa imi povestesti macar la o bere, daca nu intr-un comentariu. Ma bucur sa vad ca toti avem astfel de momente. :p

  Răspunde
 • 23 mai 2011
  Ugly Kid Joe

  Nr. 5 nu e prostie, e lipsa de "skill". Nu te lasa! Practice makes perfect.

  Odata (acu vreo 12-14 ani) imi trebuia niste apa calduta (nu mai stiu pentru ce si nu curgea apa calda). Am lasat ibricul prea mult pe aragaz si era aproape de fierbere.

  In loc sa o amestec cu apa rece pana la obtinerea temperaturii dorite am luat alt ibric si am inceput sa o vantur dintr-un ibric in altul ca sa se raceasca.

  Revelatia a venit dupa vreo zece secunde. M-am oprit din vanturat si am reflectat cateva secunde ajungand la concluzia ca "it's a new low".

  Răspunde
 • 23 mai 2011

  @Ugly Kid Joe,

  =)) Jur ca am ras cu lacrimi. Incerc sa mi te inchipui vanturand apa. Magistral trebuie sa fi fost momentul in care te-ai prins. Trebui sa recunosc ca "bubuiai" si tu in acele secunde. Sper ca acum 12-14 ani erai foarte tanar… 😀

  10x pentru comentariu. M-ai facut sa rad cu pofta.

  Răspunde
 • 27 mai 2011
  grammy

  Sefu aia de la punctul 4 e perfecta…dupa intamplarea din fata liftului..cu tipa de nu mai pleca…daca iti mai amintesti tu vremurile alea..

  Răspunde
 • 11 ianuarie 2012
  adina-popa

  Mai baiete….da' sa n-o musti tu din proprie initiativa…Hai,c'ai dat-o'n bara!!!
  Sint multe care sar pe tine?

  Răspunde
 • 12 ianuarie 2012

  Nu sare niciuna! Aia era o minciuna! =)) Cine dracu ar sari?

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: