|  Viață   |  IT-isti rules!!!

IT-isti rules!!!

De curand mi-am propus sa reincep sa merg la teatru. Pentru ca sunt mai hazliu din fire am inceput sa caut comedii. Prima la care am reusit sa gasesc bilete a fost Poker, de Adrian Lustig, in regia lui Alexandru Tocilescu, la Teatrul de Comedie. Multumesc pe aceasta cale celui/celei/celor care au facut rezervare si nu au onorat-o pana in ultima clipa si astfel am reusit eu sa iau bilete cu o zi inainte de spectacol. 🙂

De Poker auzisem de la filmul lui Sergiu Nicolaescu. Oricum prefer piesa de teatru decat o eventuala ecranizare. Tot timpul am trait cu impresia ca este o piesa scrisa de mult dar care este adaptata vremurilor noastre. Am ramas surprins, pe parcurs, de cat este de actuala. Cu toti stim situatia din Romania: coruptie, santaj, securitate, etc, dar cand asisti la piesa iti vine sa razi, fara sa iti dai seama ca razi chiar de tine, de cei din jur, de noi toti. Da! este o comedie la care se rade (asta fiind una din intrebarile autorului). Super distributie, super piesa si per total o seara reusita.

Nu incerc sa va conving sa mergeti la piesa. Altceva am remarcat si vreau sa evidentiez. Mi-am promis dupa piesa ca am sa caut sa aflu mai multe despre autor. Am si aflat. Adrian Lusting este IT-ist 🙂 – a absolvit Politehnica si este si doctor in calculatoare. Aparent este si milionar, pasionat de bursa, pe langa faptul ca este dramaturg. Urmand aceiasi scoala, fiind pasionat de bursa si avand si eu o firma de software ce sa inteleg? Ca o sa fiu milionar curand sau trebuie sa incep sa scriu? :-?? (nu ma pot abtine sa nu scriu o fraza cu dedicatie pt DT: „Ce sa mai zici de IT-isti astia ca sunt dati dracu!!  Daca mai demonstram ca e si moldovean se incurca rau lucrurile. =)) ).

Pentru cine este interesat de detalii postez doua linkuri: unul despre partea de business si unul despre partea artistica:
http://www.zf.ro/companii/dramaturgul-adrian-lustig-a-facut-business-in-patru-acte-it-import-bursa-si-imobiliare-3056478/
http://www.gandul.info/news/adrian-lustig-intre-milionar-si-dramaturg-de-succes-4312226

Felicitari, maiestre! Tii sus stacheta IT-istilor! Hai ca venim si noi din urma. 🙂

Comentarii:

 • 14 decembrie 2010
  Ari

  Ma duci cu gandul la un copil dus la teatru Tandarica,stii tu…papusi,sfori,alea,alea,le cunosti deja.:))
  Subscriu la cele scrise de tine,FAINA PIESA!
  Totusi,te rog sa faci cumva sa nu aflu DACA este moldovean…doar asa…sa mai imi ramana o farama de speranta.Sau 😕 daca este moldovean sa ma asiguri ca o sa fim rapiti de extraterestri in secunda doi.
  DT?

  Răspunde
 • 15 decembrie 2010

  Oh… sforile, papusarul, alea, alea imi sunt foarte familiare. :))

  Ma bucur ca si tie ti-a placut piesa.Poate ne vedem si povestim despre ea. 🙂

  Cat despre autor nu am sa ii caut originea pt ca eu cred ca nu e moldovean, dar imi place sa raman cu o speranta ca ar putea fi…. =))

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: