|  Viață   |  Avatar … din perspectiva IT

Avatar … din perspectiva IT

Cu totii probabil ca am vazut Avatar. Sper ca v-a placut. Personal Matrix si Lord of the Rings mi se par mai bune.

Fermecati poate de efectele speciale e posibil sa fi trecut cu vederea faptul ca Avatar prezinta noua generatie de echipamente IT. Asa cum Jules Verne prezenta sumarinul acum cateva sute de ani si Avatar prezinta, din punctul meu de vedere, urmatoarele:

 • USB 3.0. (Pentru cei care nu stiu momentan utilizam USB 2.0). Fiintele de pe planeta Pandora se conecteaza prin intermediul cozii cu copacul vietii, caii sau pasarile zburatoare. In urma conexiunii reusesc o comunicare mult mai buna, respectiv: viteza de trasfer mai mare, fiabilitatea datelor, scalabilitate, mai exact ceea ce facem noi astazi cu un USB 2.0. Totul are USB (mp3, DVD, Plasma, PC, aparat foto) si in curand si noi impreuna cu pur-sangele arab.
 • HDD cu capacitate de stocare infinita. Pandorienii se puteau conecta prin intermediul cozii si la copacul vietii care stoca intreaga istorie a civilizatiei. Si de data asta ne-au facut. Noi avem istoria scrisa de cronicari subiectivi in documente prafuite stocate in arhive. Nu oricine poate accesa documentele originale. Mai mult omenirea a pierdut o buna parte din istoria civilitatiei. Astazi le numim secretele omenirii: piramidele, civilizatia incasa, Stonehenge, Atlantida, etc. Iata ca Pandorienii ne fac din nou si au stocata intreaga istorie in aceste hard-diskuri infinite, care nu se demagnetizeaza si care rezista la intemperii.
 • Firewall cu antivirus incorporat. Ati putea spune ca avem si noi asa ceva si ce se mai poate inventa? Ei, uite ca se poate. Antivirus-urile actuale, altauri de firewall au rolul de a bloca eventualele atacuri. Pasarile de pe planeta Pandora au menirea de a apara copacii vietii (adica HDD-ul comunitatii) dar in plus il pot manca pe atacator. Eu mi-as cumpara un antivirus care sa il manance pe cel care incerca sa imi strice datele.
 • Hub/ruter wireless. Oamenii se conecteaza prin intermediul diverselor retele: internet, telefonie mobila, etc. Pandorienii sunt in stare sa spuna o poezie si sa se conecteze toti intr-un ruter wireless si toata energia colectata sa fie rulata catre o alta persoana.

Cred ca mai gasisem si alte echipamente, dar au trecut vreo 2 luni de cand am vazut filmul si am mai uitat. Daca il revad am sa revin cu completari. Oricum in Matrix erau mult mai multe echipamente prezentate. 😉

Comentarii:

 • 15 februarie 2010

  Interesanta perspectiva…chiar nu ma gandisem la asta. Dar pentru ca m-ai provocat m-am tot gandit la inca un echipament IT revolutionar…si iata ce am descoperit: o noua versiune a optiunii de "remote desktop"…numai ca versiunea lor este mult mai performanta, adica ei aveau parte de un "remote" destul de real prin intermediul avatarului. Si eu am folosit aceasta optiune in varianta noatra, recunosc ca nu la fel de incintanta…
  Apoi sunt de acord cu tine ca Matrix a fost un film revolutionar in ceea ce priveste folosirea unor tehnici noi de efecte speciale…Intrebarea mea dupa aparitia "Avatar" si a noilor tehnici ar fi: iti imaginezi ce ar insemna o noua versiune Matrix filmata pentru Imax??!! Cred ca l-as vedea iar si iar si iar….caci prima versiune am vazut-o pana acum doar de 11 ori :)))

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: