Image Alt

Mentoring

Ce este mentoringul?.

Mentoringul este procesul prin intermediul căruia o persoană cu mai puțină experiență (de viață, profesională etc.) – numită discipol (mentee), este ajutată și ghidată de către o persoană cu un volum mai mare de cunoștiințe și experiență, în domeniul în care aceștia decid să colaboreze.

Devine mentorul un stăpân/șef peste discipol?.

În niciun caz. Relația dintre mentor și discipol este una echilibrată, bazată pe respect reciproc. Experiența mentoratului produce schimbări nu doar asupra discipolului, ci și asupra mentorului, fiecare experiență de viață constituind o resursă valoroasă în drumul dezvoltării.

De ce aș apela la un mentor?.

Mentoringul te poate ajuta să scurtezi drumul până la atingerea obiectivului tău, prin faptul că beneficiezi de o experiență care de altfel ți-ar luat timp ca să o acumulezi. Uite un exemplu concret: să presupunem că vrei să deschizi un business și nu știi de unde să o apuci și care ar fi pasii de urmat, în contextul unui buget limitat. O persoană care conduce cu succes un business de mai bine de 10 – 20 de ani a acumulat o experiență pe care tu nu o ai și s-ar putea constitui într-un mentor care te-ar putea ghida în acest proces. Este foarte posibil să te fi descurcat și singur. Întrebarea pe care ar trebui să ți-o pui este: ai timpul și resursele necesare pentru a aștepta să descoperi drumul către succes?

Care este diferența dintre mentoring și coaching?.

Atât mentoringul, cât și coachingul fac parte din sfera planurilor de dezvoltare personală și până la un punct sunt sunt similare. Coachingul are la bază un obiectiv specific (SMART – Specific, Măsurabil, Abordabil, Realist și încadrat în Timp), de aici și durata limitată a colaborării. Coachingul produce rezulate concrete și pe termen mediu și scurt. Odată atins obiectivul colaborarea dintre coach și client se încheie. În cazul mentoringului obiectivul este mai amplu, de cele mai multe ori implică noțiuni și valori mai înalte și a căror cuantificare este mai greu de realizat. De aceea, relația dintre mentor și discipol este o relație de lungă durată, uneori întinzându-se pe parcursul întregii vieți.

De câte ședințe de mentoring am nevoie?.

Cu siguranță mai mult de una. Rolul meu nu este acela de a crea dependențe, ci din contră de a îți dezvolta încrederea în propria-ți persoană. Mentoringul este un proces de durată, dar acesta nu presupune păstrarea contactului permanent. În calitate de discipol vei putea să mă contactezi oricând simți că aportul meu ți-ar putea fi benefic.

Cum îmi fac o programare?.

Pentru a-ți face o programare este suficient să dai click pe butonul de mai jos, buton ce te va transfera în magazinul online și va selecta automat produsul potrivit. Alege unul dintre pachetele care îți convin și finalizează procesul de achiziție. Te voi contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a stabili, de comun acord, programul de consiliere.

44

Țări

103

Orașe

6

Continente

1

Viață

Contactează-mă.

Totul începe cu un mesaj!Nu uita să furnizezi măcar o metodă prin care te pot contacta. Prefer mijloacele electronice.

[contact-form-7 404 "Nu am găsit"]
Mentoring