Image Alt

Dezvoltare personală

44

Țări

103

Orașe

6

Continente

1

Viață

Contactează-mă.

Totul începe cu un mesaj!Nu uita să furnizezi măcar o metodă prin care te pot contacta. Prefer mijloacele electronice.

[contact-form-7 404 "Nu am găsit"]
Mentoring

Majoritatea celor care mă cunosc au auzit despre mine ca fiind „tipul care vorbește despre relații”. Puțini știu că sunt și consilier de dezvoltare personală certificat (COR 242324).

Ce este consilierea?.

Consilierea este un proces de dobândire de abilităţi cognitive, sociale, emoţionale prin care clientul se adaptează optim dificultăţilor cu care se confruntă sau îşi optimizează calitatea vieţii personale, sociale sau profesionale. Consilierea nu implică neapărat oferirea de sfaturi sau orientarea clientului spre adoptarea unei anumite soluţii. În cadrul procesului de consiliere clientul are prilejul de a explora diferite aspecte ale vieţii sale, emoţiile asociate acestora, comportamentele şi situaţiile problematice, de a evalua alternative şi de a decide care este modalitatea optimă de soluţionare. Consilierul oferă informaţii şi explorează alternative împreună cu clientul. În mod frecvent lipsa informaţiilor despre sine, despre mediu şi despre modul în care oamenii interacţionează reprezintă o cauză a problemei.

Consilierea este activitatea de acordare de asistentă care are scopul de a ajuta oamenii să se ajute singuri.

Ce este dezvoltarea personală?.

Dezvoltarea personală este un proces de formare permanentă aplicat propriei persoane. Ea favorizează adaptarea la realitatea prezentă, asigură evoluția calitativă și controlul asupra propriei vieți. Dezvoltarea personală este o cale de a ne evalua abilităţile luând în considerare scopul nostru în viaţă şi obiectivele pe care le-am stabilit în vederea realizării şi valorificării întregului nostru potenţial. Viziunea personală ajută la identificarea a ceea ce contează acum, ceea ce trebuie făcut acum şi stabileşte paşii în viitor, amintind persoanei că nu totul trebuie realizat imediat. Dezvoltarea personală a fiecărui individ depinde în mare măsură de conştientizarea şi identificarea acelor nevoi care vor conduce spre atingerea scopului. Acesta depinde în mare măsură de resursele de care dispunem (timp, bani, cunoştinţe, abilităţi etc.) şi mai ales de motivaţia disponibilă.

Ce poți obține prin intermediul dezvoltării personale?.

Diferite definiții ale dezvoltării personale evidențiază faptul că aceasta include obiective, planuri și acțiuni orientate către atingerea următoarelor ținte:

  • Autocunoaștere
  • Construirea sau reînnoirea identității
  • Dezvoltarea abilităților și talentelor
  • Identificarea și îmbunătăţirea potențialului uman propiu
  • Îmbunătățirea calității vieții
  • Realizarea visurilor
  • Împlinirea așteptărilor

De ce ar trebui să investești timp în dezvoltarea personală?.

Dezvoltarea personală se referă la studiul și practica de a-ți îmbunătăți propria viață, cariera, educația, relațiile, sănătatea, productivitatea și spiritualitatea, prin efortul tău propriu. Este vorba despre strădania permanentă a fiecărui om de a deveni mai bun, de a se autodepăși, de a se perfecționa din ce în ce mai mult. Este un proces continuu de auto-îmbunătățire care durează toată viața. Scopul final al dezvoltării personale îl reprezintă obținerea succesului, de aceea dezvoltarea personală a devenit oarecum sinonimă cu știința succesului.

Cum se desfășoară consultațiile de dezvoltare personală?.

Primele sedințe sunt dedicate unui interviu semi-structurat. Pentru a-ți putea oferi consultație, trebuie mai întâi să ajung să te cunosc, să înțeleg care sunt dorințele tale și care sunt dificultățile cu care te confrunți. În unele situații sunt necesare mai multe sedințe doar pentru a realiza aceasta primă etapă. Ulterior interviului semi-structurat vom începe lucrul. Pe parcursul consilierii vom folosi tot felul de unelte al căror scop este acela de a te descoperi și a te cunoaste mai bine. Este un proces care te va bucura și care îți va da o stare de bine încă de la prima ședință.

De câte ședințe de dezvoltare personală am nevoie?.

Cu siguranță mai mult de una, dar e bine de știut că sunt un consilier pe termen scurt. Consilierea personală va avea întotdeauna un obiectiv. Odată atins acel obiectiv, vei continua de unul singur / una singură drumul prin viață. Oricând vei simți să revii, fie cu un alt obiectiv, fie doar pentru a aprofunda o anumită temă, vei fi bine primit(ă).

Cum îmi fac o programare?.

Pentru a-ți face o programare este suficient să dai click pe butonul de mai jos, buton ce te va transfera în magazinul online și va selecta automat produsul potrivit. Alege unul dintre pachetele care îți convin și finalizează procesul de achiziție. Te voi contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a stabili, de comun acord, programul de consiliere.