Image Alt

Coaching

Ce este coachingul?.

Coachingul este procesul prin intermediul căruia o persoană (coachee) este ajutată, susținută și ghidată în vederea atingerii unui obiectiv, de către o altă persoană (coach) care are o viziune clară și concretă a drumului ce trebuie parcurs. Coach-ul nu trebuie musai să aibă experiență în domeniul în care se regăsește obiectivul ce se dorește atins. Coach-ul este mai degrabă un bun strateg, o persoană care stăpânește unelte prin intermediul cărora poate produce schimbări socio-comportamentale clientului și își asuma managementul procesului.

De ce aș apela la un coach?.

Din același motiv pentru care un sportiv care se antrenează pentru Olimpiadă are un antrenor. Unii oameni pot să își atingă obiectivele (profesionale și/sau personale) de unii singuri, alții simt nevoia de a fi însoțiți în această călatorie. Există mai multe motive pentru care poți solicita ajutorul unui coach în procesul tău:

  1. Nu ai încredere în tine că te vei descurca de unul singur. Simți că ai performa mai bine dacă întreg procesul ar fi supervizat de către altcineva.
  2. Nu cunoști pașii care trebuie urmați. Obiectivul pe care ți l-ai propus implică cunoștiințe, activități, comportamente noi, motiv pentru care ai nevoie de asistența unui coach.
  3. Vrei să reduci timpul necesar îndeplinirii obiectivului propus. Cel mai probabil, te-ai putea descurca și singur(ă), dar ți-ar lua mai mult timp și nu îți permiți acest lucru. Un coach te-ar putea ajuta să scurtezi timpul de implementare. Atenție însă că nu orice obiectiv poate fi atins într-un timp scurt. Durata procesului depinde de țelul propus.

Care este diferența dintre mentoring și coaching?.

Atât mentoringul, cât și coachingul fac parte din sfera planurilor de dezvoltare personală și până la un punct sunt sunt similare. Coachingul are la bază un obiectiv specific (SMART – Specific, Măsurabil, Abordabil, Realist și încadrat în Timp), de aici și durata limitată a colaborării. Coachingul produce rezulate concrete și pe termen mediu și scurt. Odată atins obiectivul colaborarea dintre coach și client se încheie. În cazul mentoringului obiectivul este mai amplu, de cele mai multe ori implică noțiuni și valori mai înalte și a căror cuantificare este mai greu de realizat. De aceea, relația dintre mentor și discipol este o relație de lungă durată, uneori întinzându-se pe parcursul întregii vieți.

De câte ședințe de coaching am nevoie?.

Cu siguranță mai mult de una. Timpul necesar ducerii la îndeplinire al obiectivului propus depinde în mare măsură de resursele pe care le poți aloca și de complexitatea țelului ales. În mod cert, coaching este un proces a cărui durata este limitată. Odată obiectivul atins, colaborarea dintre coach și client încetează.

Cum îmi fac o programare?.

Pentru a-ți face o programare este suficient să dai click pe butonul de mai jos, buton ce te va transfera în magazinul online și va selecta automat produsul potrivit. Alege unul dintre pachetele care îți convin și finalizează procesul de achiziție. Te voi contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a stabili, de comun acord, programul de consiliere.

44

Țări

103

Orașe

6

Continente

1

Viață

Contactează-mă.

Totul începe cu un mesaj!Nu uita să furnizezi măcar o metodă prin care te pot contacta. Prefer mijloacele electronice.

[contact-form-7 404 "Nu am găsit"]
Mentoring