|  Relații   |  Scrisoare către mama (II)

Scrisoare către mama (II)

Buna mea mamă,

Astăzi trebuie să fi fost o zi tare ciudată pentru tine. Cum te trezești tu cu noaptea’n cap vei fi făcut șanțuri prin casă în așteptarea unei vești din capitală. Ei uite că tot mie îmi revine misiunea de a ți-l prezenta pe primul tău nepot. Ți-am pus în plic și o poză făcută la repezeală, căci doamna asistentă se cam grăbea și nu îi ardea dumneaei de ședințe foto. Cam așa arată urmașul nostru după ce atinsese vârsta de 3 minute. Pruncul seamănă cu mama lui, deci clar nu prea îi place că s-a trezit devreme în dimineața asta și parcă prea a fost luat ca din oală. Îi era bine acolo în pântec, dar pare curios să vadă ce este și de partea astălaltă.

Uite că ai ajuns să fii bunică! Cam cum o fi? Nu prea îmi imaginez eu cum e să fii tată, darămite bunic/bunică. Tata mai are câteva fire de păr alb și poate intra mai bine în pielea personajului, dar tu parcă ești prea frumușică pentru o bunicuță. Dar dacă asta ți-ai dorit, Dumnezeu asta ți-a dat!
Știu că iți iubești copiii, pe mine parcă ceva mai mult că doar sunt băiatul mamei, dar zău că nu mă supăr dacă de astăzi îți reverși întreaga dragoste către cel mic. Același lucru am să-l fac și eu, deși îmi e teamă să nu îl gârbovim punându-i atâtea pe umeri. Eu zic sa facem front comun și să nu ne dăm arama pe față. Nu care cumva să se prindă pruncul de puterea pe care o are asupra noastră. 
Mama lui, sora mea și a ta fiică s-a descurcat minunat. Zici că face asta săptămânal! Astăzi era bucuroasă, sprintenă la vorbă și dornică să intre în pâine. Bag de seamă că sângele de moldovean e călit bine, că doar ne-am fugărit cu turcii și tătarii câteva secole. 
Acum tu să te oprești din plâns pentru că îl faci și pe tata să plângă. Or la noi în familie bărbații au făcut mereu față cu bine emoțiilor. Eu zic să pui merindele pe masă, scoate niște murături, sparge o ceapă și desfundă o tămâioasă românească să duduie casa de miros de struguri storși, căci astăzi viața ne-a dat semn bun și merită să o cinstim cum se cuvine. Eu mă pun la drum peste câteva zile și vin acasă. Am să aduc vești, am să aduc oameni din depărtări și am să aduc noi fotografii, dar până atunci arunc scrisoarea în plic și dau de veste cât de repede pot. 
Bunicilor va sărut cu dor și drag și vă spun să petreceți cât mai aveți timp, că de mâine începeți și nu aveți de muncă decât pentru încă vreo 18 ani. Și nu uitați că în weekend vedem Ceahlăul la apus și de pe vârf privi-vom către capitală.
Sărut mâna, măicuță dragă și binecuvantat să fie nepotul tau!
Cu respect,
Al vostru fiu Marius

Comentarii:

 • 13 august 2012
  Raluca

  Dragalasa are de ce sa fie mandra si bucuroasa, mai ales ca nepotul cel nou-nascut seamana leit si cu Lory si cu tine. Sa va bucurati cu totii de el, sa fiti sanatosi si plini de viata, ca tare bine va ies lucrurile!

  Răspunde
 • 14 august 2012

  Multumim!
  Seamana cu mine? Uau! Sper totusi sa fie mai frumusel! =))
  Cat despre modul in care ne ies lucrurile cred ca tot ce faci cu dorinta si incredere iese bine.

  Răspunde
 • 15 august 2012
  Anonim

  Sa creasca mare si sa va bucure!
  Andreea

  Răspunde
 • 21 august 2012

  Sa va traiasca si sa bucurati de el! Si tu sa fii un unchi cum numai in povesti gasesti. 🙂

  Răspunde
 • 21 august 2012
  adina-popa

  Lipsesc si eu putin si uite cine apare pe lume?! Minunea voastra.Nu era vorba ca o sa fie fetita?
  Sa va traiasca si sa va bucure vietile. ..(si sa va manince zilele -la modul frumos,desigur)
  Pe mine cine ma opreste din plins? Sint asa de emotiva…
  Ma bucur sincer pentru voi!

  Răspunde
 • 22 august 2012

  Multumesc.

  Răspunde
 • 22 august 2012

  Am sa incerc. Cred ca va trebui sa ma apuc de recitit povesti sa vad cam cum ar trebui sa fiu. :p

  Răspunde
 • 22 august 2012

  Fetita a fost de la inceput baietel. 😉
  Cat despre plansa lasa-l sa curga! Face bine la ten. 😉

  Multumesc mult pentru urari, Adina!

  Răspunde

Adaugă un Comentariu: