vineri, 19 octombrie 2012

Din nou pe dune

M-am săturat de bootstrapping. S-au săturat chiar și o parte din partenerii mei din firmă. Să nu te miri dacă nu știi ce este bootstrapping-ul. Am aflat și eu de la Marius Ghenea, în timpul School 4 Startups. Termenul își are originea în Aventurile baronului Munchhausen care povestea că odată, a ieșit dintr-o mlaștină trăgându-se de păr (avea o coadă împletită - pigtail). Chiar dacă el s-a tras de coadă și nu de șireturi, expresia arată o acțiune a cărei reușită este improbabilă, dacă nu chiar imposibilă.

Cam același lucru este și în business. A face bootstrapping înseamnă să te auto-finanțezi. Să produci, să vinzi, să economisești și pe urmă să te finanțezi. Dar de trăit mai trăiești? Cu 10 ani de experiență în bootstrapping îți dau eu răspunsul: Nu!

Așa că, după îndelungi deliberări - când spun lungi mă refer la 2-3 ani, căci atunci s-a pus prima dată problema unei finanțări prin bancă - am făcut credit pe firmă. Firește că banca ne-a spus: Vă dăm credit! 2-3 zile de când depuneți actele! Vă îngropăm în bani! etc. Firește că a durat 2-3 luni, că dosarul de credit a consumat jumătate de top de hârtie, iar suma primită în cele din urmă a fost mai mică decât cea estimată în pre-scoring.  


Cred că am luat-o pe arătură, așa că revin la dune de nisip. Da prieteni, investim creditul luat într-un târg în Dubai - Emiratele Arabe Unite: The Big 5 Internațional Building & Construction Show. Lasă-mă să-ți spun ce gândești: Halal investiție! Asta cred și eu, atunci când morcovu' - mare și de un portocaliu intens - mă lasă să respir și să gândesc. Dar, una peste alta Orientul Mijlociu este tărâmul făgăduinței pentru noi. Un fel de Fratelli și Boa pentru anumite domnișoare. Scump că dracu, înconjurați de oameni cu bani mulți și potențial pe măsură, doar că ai noștri nu încearcă să epateze. Pe postul frumoasei seducătoare sunt eu. În loc de esență de parfum avem Ra Workshop - una din cele mai tari aplicații de calcul de ferestre și uși din lume (fraza asta este un later edit de prin 2020). Nu știu ce să mă fac cu Furnică. E mai negru la față și seamănă a indian, iar indienii sunt un fel de "căpșunari" în Orientul Mijlociu. Gata! M-am prins! Dacă trebuie să merg la vreo recepție îl iau pe post de valet! ;)

Ultima dată când am fost în Orient, mai exact în Kuwait am avut cinstita ocazie să îmi facă ochii: $ + $. Acum sper să ni se facă la amândoi, altfel mai bagă TLV-ul un credit neperformant! =)) 


Una peste alta, urmează două săptămâni grele în care trebuie să pregătim toate detaliile. Dar până atunci, e weekend! Voie bună!

7 comentarii:

 1. Multam!

  Intotdeauna m-am intrebat ce legatura au cizmele cu calculatoarele (apropo, e "boot" si nu "booth"). Nu mi-as fi imaginat niciodata ca punctul comun ar fi baronul Munchhausen.

  Ma surprinde insa ca tu, ca specialist, ai aflat intelesul pe filiera de business.

  Cat despre morcovul mare si de un portocaliu intens...am inteles, e mare dar de unde stii ca e portocaliu? Cum era aia: "Unii chiar incep de jos...si PRIVESC NUMAI IN SUS"?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut Ugly Kid Joe,

   Cred ca mi-a ramas "booth" de la E101, unde putem fi gasiti la targ. :P Am corectat. Multumesc!

   Sunt convins ca stii: curajul nu este lipsa fricii, ci depasirea acesteia. Deci, si cu morcovul la locul lui tot in sus privim!

   PS: cum e Brazilia? sa imi programez o delegatie si pe acolo?

   Ștergere
 2. Inca n-am plecat. Mai intreaba-ma peste doua saptamani.

  In schimb vin joia viitoare la Bucuresti. Poate bem o bere joi sau vineri seara (desi nu promit pt. ca s-ar putea sa am ceva treaba)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Joi am program. Vineri este posibil.
   Ne auzim pe mail. :)

   Ștergere
 3. Marius, bafta maxima! La cugetarea legata de curaj = prezenta fricii dar depasirea ei, iti mai pot spune ce i-a spus Isabela de Spania lui Cristofor Columb" "mergi inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fi convinsa ca Dumnezeu il va crea dinadins spre a-ti rasplati cutezanta"
  Prin urmare, cu morcov inainte mars! Si pont: daca DT accepta si daca obisnuiti genul acesta de atentie intre voi let me reccomend you "J'aime la nuit" de la casa La Perla. Sincer, in ani de zile, nu am intilnit doamna/ domnisoara cu atitudine care sa nu-l adore! E un parfum ... cutezator, ca sa zic asa!
  Cu drag
  PS - Da, eu sunt, da' mi-am schimbat in sfirsit toate actele cu numele sotzului asa ca trebuie sa ma ajustez :-)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :) Ii dau bine de zor. De asta sunt si disparut in misiune de pe blog.
   Cat despre parfum ... voi studia problema. :)

   Ștergere
 4. Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele, din cauza ajutorului pe care Dr. Saguru mi-a oferit-o ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu magia și dragostea lui. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM VIAȚI EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.
  1 LOVE SPELL
  2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
  3 FRUCTE DE FEMEI
  4 PROMOȚIE SPELL
  5 SPELL DE PROTECȚIE
  6 SPELL BUSINESS
  7 SPELL GOOD JOB
  8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share This