luni, 27 august 2012

Cremșnit viteză

Am ajuns să îmi reproșeze Didi că nu am mai postat nimic despre gătit și că refuz să o inspir în acest sens. Mi-a fost ea angajată la firmă și îi dădeam ordine, dar acum suntem prieteni și ca atare m-am executat. Tocmai trecusem, weekend-ul trecut, pe lângă o prăjitură care îmi place foarte tare și am luat rețeta. Se numește: Cremșnit viteză.

Se poate întâmpla ca într-o după amiază în care stai și tu liniștit, citind o carte și savurând un pahar de vin, să primești prin telefon vestea unei vizite de  la acea persoană pe care nu vrei în veci să o refuzi. Așa că, până schimbă ea/el metroul sari ca ars și te apuci să strângi prin casă. Mai ai timp să împăturești? Dacă nu, le arunci pe toate în coșul de rufe. Nu în dulap, pentru că ușa acestuia s-ar putea deschide accidental și nu ai vrea să te faci de râs. Și pentru că faza cu coșul de rufe merge repede îți mai rămâne timp ghici pentru ce? Bravo! Să faci un cremșnit! Rețeta prezentată mai jos nu durează mai mult de 5-7 minute. Iar de data asta e bine! :D


Încă de când ai văzut-o/l-ai văzut ai plănuit acest cremșnit viteză și din acest motiv ai cumpărat: foi de cremșnit (eu am luat Boromir), cremă pentru cremșnit (în afară de Dr. Oetker nu știu alta), zahăr vanilat și lapte (pentru cereale). Cu banii rămăși de la creditul ipotecar poate ți-ai luat și mixer, căci altfel ai pus-o!  

Tocmai ți-a dat bip că a ieșit de la metrou! Ajunge în 5 minute! Nu te panichezi pentru că ai timp. Pui 750 ml de lapte rece într-un vas, torni peste tot praful de cremă și bagi mixerul în priză. Asta după ce ai pus paletele în el, ca să nu te găsească fata/băiatul în sânge. Ai de dat 1 minut la viteza mică a mixerului și 3 minute la viteza maximă. Pe urmă scoți foile, întinzi crema într-un strat gros, pui cealaltă foaie deasupra, presari zahăr și bagi la frigider. 





Sună interfonul! Respiri adânc, să nu se vadă că ești grăbit. Arunci hainele de casă, tot în coșul de rufe și pui repede pe tine o pereche de blugi (scurți în cazul unei femei) și un tricou larg (în cazul unei femei e de preferat tricoul cu un umăr căzut - cel puțin eu îl prefer!). Sună la ușă! Mergi calm și deschizi:
 - Bună! Ce faci? 
Încerci să ții gura închisă. E clar ca ea/el s-a pregătit. Nimeni nu joaca cinstit jocul ăsta! Iți amintești de laptele rece, de cremă și devii chill.
 - Bună! Uite prin casă. Făceam un cremșnit!

Atenție însă la următorul detaliu: această prăjitură se face NUMAI pentru o persoană pe care o vrei lângă tine mai mult timp! Cremșnitul trebuie să stea la frigider 4 ore sau mai mult până să poate fi servit! Te-ai prins?

8 comentarii:

  1. Într-o viață viitoare aș vrea să fiu Didi. Că în viața asta nu cred să mai apuc să-mi facă și mie un bărbat o prăjitură. Fie ea și la plic. :-P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca s-a inteles gresit sau am scris gresit. Didi vroia doar o reteta.

      Cat despre dorinta ta de a vedea un barbat facand o prajitura o putem transforma in realitate. Cand e ziua ta? :D Dar atunci vin cu oua, smantana, faina, zahar, mixer, teu, cratite, etc. Iar la final presaram praf de stele. :)

      Ștergere
  2. ahh multumesc! dar Zano draga, nu mie imi facea prajitura in viteza, datorita mie a pus reteta si "invatzatura" pe blogul.. dupa cum poti observa doar el mi-a dat ordine, nu se aplica si invers, inca :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Profit de ocazie sa intrept o greseala, Didi si sa fiu politically corect.

      Eu nu iti dadeam ordine, ci task-uri. E ok acum? :D Daca stau bine sa ma gandesc oricum nu ma ascultai! =))

      Ștergere
  3. Ce rau imi pare ca nu am fost pe faza mai devreme. Tocmai ce a trecut ziua mea:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai raman 8 Martie, 14 Februarie, Ziua Barbatului, Paste, Craciun si toate celelalte sarbatori legale! :))

      Ștergere
  4. Bun cremsnitul asta cu texte la mijloc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat si eu cat s-a putut sa imbunatatesc ... crema la plic! :p

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share This