|  Viață   |  Și azi e tot ziua mea

Și azi e tot ziua mea

Dacă am numărat eu bine am cam 55 de posturi pe wall-ul de pe Facebook, plus felicitările de pe Skype, cele de pe messenger, mesajele de pe Facebook, sms-urile şi câteva zeci de telefoane. Vă mulţumesc tuturor și sunt impresionat că v-aţi deranjat şi v-aţi folosit timpul preţios pentru a îmi trimite un mesaj. Vă pup şi vă îmbrățișez (moldovenește) pe toți și vă mulțumesc. Am o veste proastă. Astăzi e din nou ziua mea! Nu vă speriaţi pentru că ştiu că dacă m-aţi iubit ieri e clar că o să mă iubiţi şi astăzi. Deci nu va mai pierdeţi timpul cu mine. Folosiţi-l cu cei care sunt mai aproape de voi.

Da, astăzi este 29 Iunie şi este Sfântul Petru şi Pavel, iar pe mine mă mai cheamă şi Petrică. Mulţi prieteni îmi spun că Petrică e diminutiv (la fel ca Ionuţ), dar mie nu mi se pare. De când mă ştiu mă mai cheamă şi Petrică şi nu mi s-a părut că cineva m-a alintat vreodată. E drept că Dna Drexler din generală a fost singură femeie care m-a strigat Petre sau Petrică. Şi uite aşa m-a făcut să merg la olimpiada de istorie deşi această materie nu mi-a plăcut niciodată. Şi acum sunt varză la capitolul asta.

Ce vreau eu să vă spun e că am ajuns să port numele de Petrică în urmă unui blestem! Cel puţin aşa mi-a povestit mama (iar când o să citească va putea da un comment să vă confirme). Se făcea că acum vreo 32 de ani în urmă mama mergea cu un prunc în braţe prin maternitatea din Piatră-Neamţ. Din diverse motive, unul din ele fiind că pruncul se născuse deja cu 4.5 kg şi creştea destul de repede, mama a decis să ia liftul. Surpriză în lift să întâlneşte cu asistenta medicală Ortodoxia Habotnică (în realitate habar nu avem cum o chema). Asistentă se uită la mine, eu la sânii ei, semn că aveam potenţial de mic şi o întreba pe mama: „Cum se numeşte acest copil?„. Mama nu are ce face şi îi răspunde: „Marius Mihalca este acest voinic!„. Următoarea propoziţie, venită din partea asistentei, avea să îmi mai aducă un nume: „Blestemat să fie acest copil dacă nu îi pui şi numele de Petru, pentru că astăzi este Sfântul Petru şi Pavel şi … bla bla bla…..„.

Moldoveancă cu frica lui Dumnezeu, mama nu a avut încotro decât să îmi mai pună un nume. Petrică! Nu a fost decizia noastră, dar vă jur că îmi place. Astăzi e din nou ziua mea! Dar nu vă deranjaţi pentru că am să iau toate urările de ieri şi am să presupun că sunt valabile şi azi.

PS: pentru colegii de la servici: Mai vreți prăjituri? Să ştiţi că mai sunt în frigider prăjiturile de ieri aşa că poftă bună!

Va îmbrăţişez, vă sărut şi vă mulţumesc tuturor pentru urări!

Comentarii:

  • 28 iunie 2011
    Anonim

    La Multi Ani!

    Răspunde
  • 29 iunie 2011

    Multumesc, oricine ai fi! 🙂

    Răspunde
  • 29 iunie 2011
    doso

    la multi ani si pentru ieri si pentru azi si pentru toate zilele care le mai sarbatoresti anu asta……………DOSO

    Răspunde
  • 29 iunie 2011
    Mario

    La multi ani Dl Petrica! sa fii sanatos si abia astept sa ne vedem sa iasa " nasol" 🙂

    Răspunde
  • 29 iunie 2011

    @Doso,

    Multumesc prietene! Si pentru ieri si pentru astazi. 🙂 Sa ne vedem cu bine.

    Răspunde
  • 29 iunie 2011

    @Mario,

    Se pare ca exista o posibilitate in Iulie. Va fi groasa. Esti pregatit?

    Răspunde
  • 29 iunie 2011
    DidiTheWise

    Ahh Petrica!! uitasem, cei drept, sper ca ma ierti! La multi multi ani dl Petrica!

    Răspunde
  • 29 iunie 2011

    Multumesc Didi. Inca mai astept sa imi spui ce ti-a placut din ce ai citit… :p

    Răspunde
  • 29 iunie 2011
    Mario

    Intotdeauna nasule am fost pregatit:)

    Răspunde
  • 1 iulie 2011

    La multi ani! Multa sanatate si fericire! 🙂

    Răspunde
  • 1 iulie 2011

    Multumesc, Mihaela! Ne cititim. 🙂

    Răspunde

Adaugă un Comentariu: