|  Viață   |  De ce este Radu Georgescu un tip extraordinar?

De ce este Radu Georgescu un tip extraordinar?

Ca sa ajung la explicatia din titlu trebuie sa va povestesc mai intai o intamplare mai veche. Sper sa aveti rabdare pana la sfarsit si sa nu va plictisesc teribil.
Nota: Dupa cum stiti prin 2003 Radu Georgescu vinde catre Microsoft antivirusul romanesc RAV. Cu toti am fost super surprinsi si bucurosi (mai ales cei din industria de IT – care stiu mai bine ce si cine este Microsoft).
Prin primavara anului 2004/2005 pe cand eram la birou primesc un telefon intr-o dupa-amiaza. – Buna ziua, va sun de la GeCAD si as dori cu Dl. Marius Mihalca (adik eu). – La telefon zic. – Va sun din partea d-lui Radu Georgescu care ar dori sa stabileasca o intalnire cu dvs. Va permite programul sa stabilim o intalnire saptamana aceasta? Cred ca instant am traspirat un litru si am cazut si de pe scaun. Un singur lucru putea sa ma surprinta mai mult: daca suna Bill Gates (sau secretara lui). Am acceptat politicos si la cateva zile ne-am intalnit.
Imi amintesc si acum ca imi transpirau palmele cat am asteptat sa intru la intalnire. O singura intrebare ma chinuia: ce poate sa vrea de la mine? Stiam ca sunt bazat, dar intr-atat incat sa ii atrag atentia nu credeam nici chiar eu. Ulterior am aflat ca dorea sa intoarca o parte din banii castigati de pe urma vanzarii RAV catre societate prin infiintarea unui parc tehnologic pentru firmele de IT si noi fusesem selectati printre posibilii candidati. Partea care m-a suprins pe mine a fost cat de relaxat era omul, fara fitza, ba mai mult mi-a explicat vreo 5 min cat de bun sunt eu ca am reusit sa imi promovez super bine firma pe internet si ca am construit o imagine si un inceput de brand intr-un mod care nu se astepta sa il regaseasca la o firma mica. In minte mea era: WTF? 😮
Acum revin la topicul acestei postari. In 2009 intampinam, ca orice alta firma, probleme datorate crizei financiare. Vanzarile erau in picaj, perspectivele erau cat se poate de sumbre. Imi vine o idee: ce ar fi sa ii dau un mail lui Radu Georgescu si sa il intreb daca are vreo sugestie. Zis si facut. Compun un mail scurt, dar totusi concis, in care descriu situatia, problemele si adaug si un set de intrebari.
A doua zi primesc drept raspuns o invitatie la o discutie intrucat situatia invocata de mine este destul de complexa si ar fi cam dificil sa intelegi totul doar dintr-un mail. Stabilim pe mail o intalnire peste 2 zile. De data asta nu eram atat de emotionat, ci mai degraba stresat si ingrijorat.
Cand am ajuns la sediul Gecad am fost condus intr-o sala de meeting intrucat dl. Georgescu nu ajunsese inca. Dupa 5 min a sosit, super relaxat, jovial si-a luat o cafea si imi spune: – Ia zi, ce probleme ai? M-am apucat sa ii explic omului ce fac, cum fac, de ce fac, ce vreau sa obtin si cum nu prea imi iese. Ca la scoala. Torni tot. Dupa ce am terminat a luat o coala de hartie si mi-a spus: – Am identificat urmatoarele probleme: 1, 2, 3, 4, ….., in plus ar fi mai bine sa mai faci si asta 1, 2, 3, … Nu pot sa va detaliez problemele intrucat acest topic poate fi citit si de cei cu care concurez pe piata, dar va asigur ca erau niste chestii logice, coerente si chiar si astazi ma intreb cum de eu nu am reusit sa imi dau seama singur. De fapt stiu de ce: pentru ca eram atat de preocupat de probleme incat nu puteam sa ridic capul si sa vad the „big picture„.
Discutia a durat vreo 60-90 min iar la sfarsit i-am cerut si notitele. Mi-a luat aproximativ 5 luni sa implementez toate punctele, iar la momentul in care scriu acest text rezultatele sunt promitatoare si incurajatoare. Este posibil ca peste 1-2 ani sa concluzionez ca aceasta discutie a fost rampa mea de lansare iar criza economica cel mai bun stimulent pentru intensificare gandirii inteligente.
Concluzia este sa nu ezitati sa ii contactati pe cei cu mai multa experienta. Nu aveti nimic de pierdut. In plus unii dintre ei chiar doresc sa impartaseasca din experienta acumulata.
PS: eu am contactat mai multi guru din industria IT, dar doar Radu Georgescu a sarit sa ma ajute. Asta explica si titlul acestui topic.
PS Radu: in speranta ca ai vazut Jerry Maguire: You’re my ambassador of Kwan, man!

Comentarii:

  • 9 februarie 2010

    si concluzionam cu Da! Radu Georgescu este un tip extraordinar! Traind intr-un mediu competitiv, in care informatia este putere, sa intalnesti astfel de oameni care isi iau timp sa asculte si pe altii si sa ofere o perspectiva profesionala, bazata pe experienta este cu adevarat extraordinar! Atunci cand te lovesti de probleme ai tendinta sa devii coplesit si iti este foarte greu sa te detasezi si sa vezi totul cu claritate. Asa ca nu te mira ca nu ai putut sa vezi chiar tu, acele puncte logice, e foarte greu sa o faci cand te afecteaza la modul cel mai personal posibil. Dar sunt sigura ca aceasta experienta te-a marcat destul incat sa incerci si thinking outside your own box, cu alte ocazii, nu numai in perioade de criza. Doar esti antreprenor;)Mult succes!

    Răspunde
  • 10 februarie 2010
    ovidiu

    Bravo, Marius!
    Ma bucur sa aud ca iti merge bine 🙂

    Succes!

    Răspunde
  • 16 februarie 2010

    Ce sa mai spun Marius?!…doar ca Radu Georgescu este un tip extraordinar … Ei nu, ca asta ai subliniat tu destul de clar. Eu am ce sa adaug ca ai perseverat sa contactezi mai multi guru din industria IT, dar doar Radu Georgescu a sarit sa te ajute…Ai avut determinare si dorinta sa depasesti problemele, chiar daca tu nu aveai vederea panoramica pentru "big picture" :)…
    Am si eu o povestioara cu un asemenea om, care este acolo doar ca sa impartaseasca din experienta sa…dar iti spun doar finalitatea. Am intrebat-o (caci la mine a fost o femeie extraordinara!!!) la un moment dat, ce as putea sa fac in semn de recunostinta pentru tot ceea ce facuse ea pentru mine (omul care sunt azi se datoreaza in mare parte si ei)…Si mi-a raspuns simplu: fa si tu acelasi lucru cu alti oameni si rasplata va fi pe masura…Mi s-a parut extraordinar…
    Ma inclin cu respect in fata unor oameni ca si Radu Georgescu, AMO…

    Răspunde
  • 19 februarie 2010

    Marius, trei comentarii:
    1. Ma bucur imens ca merge bine 😉
    2. Asta se datoreaza faptului ca ai facut tu ce trebuie timp de ani de zile, nu unei ore de discutii. Sunt convins ca discutia noastra a fost doar un catalizator, reactia ta insa a facut diferenta.
    3. Multumesc mult pentru aprecieri, fac asta cu mare drag.

    Răspunde
  • 21 februarie 2010

    Salut Radu,

    Multumesc pentru comentariu. Pentru mine a functionat si am vrut sa generez o schimbare de atitudine si pentru ceilalti.

    Cine este interesat sa vada despre ce era vorba poat citi detalii pe blogul lui Radu: http://www.radugeorgescu.ro/2010/02/19/ce-am-sugerat-azi-unui-antreprenor/

    Răspunde

Adaugă un Comentariu: